2005. június 21., kedd

Harmatos próbálkozás


Buszesz Rt./Óbudai Gyémánt Harmat

Consumo ergo sum - mondja a latin, és mi is beszúrjuk ezt a veretes mondást, mert nagyon elõkelõ dolog ám latin parafrázisokat használni. A társadalomkritikát ezúttal nem rejtjük a sorok köze, úgyhogy nesztek: a marketingesek a média segedelmével éjt nappallá téve olyan áligények felkeltésén mesterkednek, ami az agymosott konzumidiótákat költekezésre, ezáltal a gyártó/forgalmazó cég profitjának megtermelésére készteti. Ennek kiváló példája az Óbudai Gyémánt Harmat, ami egy vízporlasztó-fejjel ellátott ásványvizes palack.

Ha valaki esetleg hangos jajveszékelésbe kezd a békebeli kádárista világot idézõ szín- és formavilág láttán, akkor kérem, vegye figyelembe azt a nem mellékes tényt, hogy a Buszesz Rt. mindmáig az ecetet tekinti fõ termékének. Számunkra mindenesetre nyilvánvalóvá vált a kisméretû tejszínhabos palack elõlapján rózsaszín/bugyikék környezetben lebegõ boldog nõszemély (fogyasztó?) láttán, hogy a gyártó cég által megcélzott piaci szegmens a szebbik nem.

A külcsín után rátérhetünk a belbecsre, amit 125 ml Óbudai Gyémánt ásványvíz képez (a csapvíz bizonyára snasznak számít jobb körökben, ráadásképpen valszeg ragyát okoz). Lelkiismeretesen megkóstoltuk a folyadékot és úri becsszó, valóban ásványvíz volt benne.

Az ismertetõ szöveget a maga semmitmondó szómágiájával idemásolom, mert a tökéletesség netes nyilvánosságot kíván. Pocsék design tökéletes kisérõszöveggel. Ennél többet még egy politikus szövegírója sem tudott volna kihozni ebbõl a konfigurációból, ezt bárki beláthatja. Aszongya, hogy:

"Az Óbudai Gyémánt Harmat lágy varázslat a nyári forróságban és télen egyaránt. Ragyogó bõrt kölcsönöz Önnek a nap bármely pillanatában. Legyen részese Ön is a megvalósult álomnak, tegye ragyogóvá a bõrét a tiszta víz regeneráló erejével. A Harmat különleges termék, mely arcra és testre egyaránt alkalmazható.

Ápolja bõrét és hûsít. Lágy, kristálytiszta, természetes összetétele révén kíméletes a bõrhöz. A bõr selymesen lágy tapintásúvá válik. Az arcszín ragyogóan üde és friss lesz. Felhasználás: Használja naponta többször, amikor felfrissülésre vágzik, akár utazáshoz, irodában, strandon. Élvezze a lágy permet frissességét!

Összetevõk: természetes ásványvíz"

Ha egy vérbeli sznob kínosan kevésnek találja 125 ml Gyémánt ásványízért a 400 forintot, akkor számára az Evian hasonszõrû termékét ajánljuk, amely egy nagyságrenddel többe kerül. Egy Patrick Bateman kaliberû juppie az Eviant választaná!

(homar.hu)


Nincsenek megjegyzések: