2006. április 21., péntek

Trianon vendégfogadó

Trianon csárda
San Jose, Costa Rica

Costa Ricán kalandozó Bézoliék küldték eme pompás fotót, egyenesen San Jozéból, akiknek ezúton nagyonköszönjük. Sajnos, cimboráim bizonyos történelmi okok miatt nem itt szálltak meg, de mi a fotó alapján is megállapíthatjuk, hogy a vendéglátóhely messze elmarad a Petit és Grand Trianon kastélyegyüttes kecsétõl. Azonban megkockáztatjuk, hogy az itteni higiéniai viszonyok bizonyára messze meghaladják a Lajosék korabeli állapotokat, amelyeket most nem részletezünk, mivel nemrég fejeztük be az étkezésünket.

Nem, nem a kisantant bulihelye ez, csupán a névadók szerettek volna utalni Lajoskirályok fülledt erotikával, szerelemmel, csillogással is jellemzett korára. Elég beütni valamelyik netes keresõbe a Trianon szót, hogy rájöjjünk, ilyesfajta asszociációk világszerte elõfordulnak a vendéglátósok körében. Magyarországon talán nem lenne érdemes egy ilyesfajta branddal nyomulni (lásd a marketinges tanmesét a spanyol nyelvterületen értékesített Chevrolet/Volkswagen Nova szemantikai csapdájáról: "no va", azaz nem jár, nem mûködik, de a Trianon étkészlet magyarországi sikere mindenesetre kétesélyessé teszi a játékot.

Végezetül, de nem utolsósorban: a Homárt is megérintette a választási láz, innét szeretnénk egy kis észt osztani az ellenzéknek. Mivel a kettõs állampolgárság megadásának ügyében tartott népszavazással nem sikerült népnemzetipolgári szavazókat importálni, javasoljuk a Fidesz vezérkarának, hogy forradalmian új módon biztosítsa 20 évre elõre a kormánypozíciót: CSATOLJA ROMÁNIÁHOZ A SZOCIALISTA TÖBBSÉGÛ SZAVAZÓKERÜLETEKET! Ez a fajta határrevízió nagy valószínûséggel örökre szövetségesünké tenné keleti szomszédunkat, valamint a lassacskán összerogyó paneltelepek felújítási költségeitõl is megszabadul az államkassza.

(homar.hu)

Nincsenek megjegyzések: