2006. május 3., szerda

A Havas Henrik-szelekció

Havas Borház Kft.
Havas Henrik Selection

A Homár postaládáját többnyire gyalázkodó levelekel, vírusokkal és trójaiakkal tömködik tele, de most végre egy mókás küldemény is érkezett Mirci nevû olvasónktól. Megrötyögtetett, na, a hátunkra esve igen virgonc hangulatban percekig kalimpáltunk mind a tíz lábunkkal. Ugyanis a címkén a rejtélyes okokból egy kockás asztalterítõt viselõ Havas Henrik néz gondterhelten, oszt aszongya: "A pincém és a borom legalább olyan jó, mint a könyveim."Homárosan megvalljuk, nem vagyunk teljesen update Havas Henrik Tanár Úrral, valamiért reflexszerûen elkapcsolunk bárhova, ha felbukkan a képernyõn. Ezért elsõként fotosoppolásra gyanakodtunk, mert jóhiszemûek vagyunk és ezt azért már Havas Úrról sem feltételeztük. De igen. De. A hír igaz. Fellapoztuk a netet és kiderült, hogy boldog tudatlanságunkban elkerülte figyelmünket Havas Henrik borászati ámokja. Kiderült, hogy Havas Henrik borai tényleg olyanok voltak, mint a könyvei, olyannyiraolyanok, hogy emberi és újságírói példaképünk még 2004-ben kénytelen volt felszámolni borászatát. Szóval egy Homárnak minden vicc új, de mi mégis közzétesszük, hátha valakinek ez még újdonság.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Havas szerint a magyar elit egy jó orgiát sem tud megszervezni

Konyovics Stella

2007. július 30., hétfő 14:45

Havas Henrik szerint egy tré országban élünk, ahol még szeretőt sem tudnak tartani az emberek. A kollégái egy része pedig izzadó tenyerű, aki technikuscsajok seggét fogdossa.


A Playmate-választás elődöntőjén járunk. Havas Henrik egy puha hófehér fotelban üldögél a Bed Beach VIP szektorában. Előtte egy üveg pezsgő, mellette éppen senki. Odatelepszem és zavartan keresgélem diktafonomat a mindent elnyelő női táskámban, mire a tanár úr felszólít, hogy kérdezzek. Kiderül, hogy azért van már második alkalommal ezen a rendezvényen, mert néha szokott a Playboynak interjút készíteni. Nem a pénzért, hanem játékból. Az az átkozott masina végre megkerül, és foroghat a felvétel.



Megkérdezhetem, hogy milyen a nőideálja?

Meg. Sophia Loren, a Nyolc és félből Anita Ekberg, a Kallódó emberekből Marylin Monroe. Nagyjából így.

A mai nőideál nem igazán ezekhez a hölgyekhez hasonló.

Nem nagyon érdekel. Nekem ezek a típusú nők tetszenek.

Csupán azért mondtam, mert kíváncsi vagyok rá, hogy örömét leli-e abban, hogy megnézi az itt megjelent nőket?

Egy egészséges férfi vagyok, ebből az következik, hogy persze. Most jöttem Olaszországból, és a tengerparton egyetlen csinos lányt sem láttam.

Pedig az olasz lányok állítólag helyesek.

Nem tudom. Én voltam Floridában úgy három hétig, hogy egyszer láttam egy csinos nőt, egy bevásárlóközpont mozgólépcsőjén, harminc másodpercig. De tavaly Kaliforniában sem láttam igazán csinos nőket. Egyszerűen mindenki kövér Amerikában. Angliában sem láttam csinos nőket, de a vicc az, hogy Párizsban sem igazán. Tényleg ez egy iszonyú közhely, de állítom, hogy a legcsinosabb nők Magyarországon vannak. Bár a szláv nők is nagyon szépek. Sráckoromban Lengyelországba jártam csajozni. Fantasztikusan helyesek a lengyel és a szláv nők, úgy általában.

A legszebb nőt életemben Moszkvában láttam. Egy 18 éves kislány volt. A Vörös tér mellett a föld alatt épült egy nagy bevásárlóközpont, ő a szomszéd asztalnál ült egy étteremben, és egyszerűen szemezett velem. Én ilyen szép lányt még életemben nem láttam. Már baromi kínos volt, mert ott ült a feleségem. A lány egyszerűen egy szláv szépség volt, de hogy rajtam mit nézett, arról halvány fogalmam nincs, de eszméletlen érzés volt. Hihetetlen volt. Gyönyörű.

A felesége észrevette, hogy nézi önt a lány?

Tudja hány éve vagyok én nős? Harmincöt éve. A feleségem már immunis. Azt mondta, hogy lehet, hogy jó könyveket írsz, meg sokan veszik, de ha én írnék rólad egy könyvet, na az, bestseller lenne.

És nem tervezi véletlenül a felesége, hogy tényleg könyvet írjon önről?

Hát, az szép dolog volna. Nem, ő nem engedi fotózni magát, nem ad interjút. Azt hiszem, egyszer engedte magát fotózni, a lányunk esküvőjén. Ő nem szereti ezt a világot.

Akkor nehéz lehet neki, hogy ön viszont ebben a világban él. Hogyan lehet ehhez a helyzethez alkalmazkodni?

Majdnem mindenki elvált a környezetünkben, én nem.

Ennek mi a titka?

Nyilván a feleségem tűrőképessége egyrészt, másrészt pedig... (Csönd) Azt hiszem, hogy... (Csönd) Nézze, én írtam könyvet a szeretőkről, írtam könyvet a prostitúcióról. Szerintem egy eléggé tré országban élünk. Én nagyon kiábrándultam a magyar férfiakból. Nincs kultúrájuk. Szerintem itt semminek sincs kultúrája. A szeretőtartásnak sem. A prostituáltakkal, amikor róluk írtam könyvet, rengeteget beszélgettem erről, hogy kik járnak hozzájuk, miért, hogyan. Kiábrándító. Szóval Magyarországon borzasztó ez a világ.

Hogyan lehetne kultúrája a szeretőtartásnak, vagy mi ennek az ideális képe?

Nem tudom. Én egyet tudok, hogy a szakmámban majdnem mindenkit ismerek, de ennyi rongált érzelmi életű ember, mint a mondjuk a médiasztárok között... Én a kollégáim egy részét csak izzadó tenyerűnek tartom, akik időnként megfogják a technikuslány fenekét, ajánlatokat tesznek playmateknek. Szerintem nyomorúságos ez a világ. De erről inkább a lányok tudnának mesélni, hogy kiktől milyen ajánlatokat kapnak. Komolyan mondom, hogy az agyam szétmegy.

Mi lehet ennek a hátterében?

Millió dolog van a hátterében. Tehát, elmegy egy prostituálthoz, mert mondjuk képtelen egy normális kapcsolatot teremteni, rendszerességgel, valami érzelemmel. Mondjuk egy [félredugós] lakást fenntartani. Lehet hogy pénze lenne rá, de agya nincs hozzá. Olyan nyomorult és olyan szegényes ez az egész. Olyan kiábrándító.

A prostituáltak felkeresésének lehet olyan motivációja, hogy nem kapja meg otthon az illető, amit szeretne, de mégsem hagyná ott a partnerét. Így ez a legkevésbé fájdalmas megoldás.

Nem tudom. Én jártam nagyon jó színvonalú luxusbordélyokban, de kiábrándító. Velem fogadást kötöttek annak idején, hogy nem állom meg, hogy legalább egy lányt ne próbáljak ki. Megnyertem a fogadást. Ráadásul még csak nem is volt igazán kihívás, olyan könnyű megállni. Ezek a lányok nem csókolóznak. Na most, csókolózás és valami bensőséges kapcsolat nélkül én nem tudnék szeretkezni. Kettő, még a mellüket sem engedik megcsókolni, hiszen annyira sok partner van, hogy kidörzsöli a mellüket. Szóval az egész kiábrándító. Én sajnálom ezeket a férfiakat. Nyomorultak. Ennyi nyomorultat én még életemben nem láttam.

Külföldön jobb a helyzet?

Nekem nincs kitekintésem, hogy mi van külföldön. Én a magyar elitet ismerem, az egy katasztrófa. Augusztusban jelenik meg az új könyvem, brutális könyv, ami erről a világról szól. Itt egy normális orgiát nem tudnak megszervezni. Primitívek. Ez az új könyvem, ez botrányos lesz. Amikor most Olaszországban nyaraltam és a telefonomon néztem a híreket az interneten, olvastam, hogy megdobálták a meleg felvonulókat: "Buzi köcsögök, undorítóak." Na, gondoltam magamban: olvassátok majd el az én könyvemet, ami a heterókról szól. Ezek undorítóak? Akkor ti, a többség milyenek vagytok?

Névtelen írta...

http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/havas070730/

Névtelen írta...

http://index.hu/velvet/celeb/hcdb/napcelebje/havas051207/

Rokobauer Henrikként látta meg a napvilágot, majd miután nem vették fel a szegedi egyetem jogi karára, autóvillamossági szerelőként és taxisként dolgozott, később médiasztárrá, íróvá és egyetemi oktatóvá lett.
A jogi diplomát később mégis megszerezte, és elvégezte a MÚOSZ Újságíró Iskolát is.
1978 óta dolgozik újságíróként, az MTV több műsorában is megfordult, évekig vezette a Nap-keltét.
1993-ban megalapította a Budapest Média Intézetet, ugyanebben az évben közreműködik Szegeden a JATE Médiatudományi Tanszékének létrehozásában. Itt docensként, egyetemi főmunkatársként tanít. Jelenleg az SZTE Budapesti Média Intézet igazgatója.
Állítása szerint nem szólíttatja magát tanár úrnak, maguktól szólítják a diákok meg mindenki más annak. Ez valószínűleg Csiszár Jenőnek köszönhető, aki a Heti Hetesben hívta így Havast.
1995-ben a Miniszterelnöki Hivatal címzetes államtitkári posztját töltötte be, feladata a kormányzati kommunikáció volt. Miután kiderült, hogy egyik kormányfőtanácsadó-jelöltjét sikkasztással vádolták, alig egy héttel kinevezése után lemondott.
Kisebb szünetekkel a Heti Hetes tagja, az utóbbi időben ontja a riportkönyveket.
Egymástól függetlenül Sváby és Bajor is segítőkésznek valamint "hatalmas" és "jó" szívűnek nevezi.
SzabóZ az Index kult rovatából viszont eképp nyilatkozik róla: "Medgyessy Péter szomszédságában lakik és Kubában nyaral, ráadásul ontja a riportkönyveket, amelyekhez pont annyi köze van, mint a nevével fémjelzett borhoz, öltönyhöz, világító, zenélő aranylánchoz vagy a kézjelével ellátott dísztárcsákhoz."
Havas saját magáról: "Nem dolgozni imádok, hanem szeretem a feladatokat"

Névtelen írta...

http://www.dufmedia.hu/?q=node/953

Kevés olyan sokoldalú egyéniség van az újságók között, mint Havas Henrik. Ahogy mondani szokás, volt ő már minden…Hogyan lett riporterből médiaszemélyiség? Megtudhatjátok összeállításunkból. — Dósa Linda

Végzettség: JATE ÁJTK, MÚOSZ
1978 óta újságíró, elvégezte a Magyar Rádió riporter stúdióját.
1979-től az MR-nél volt hírszerkesztő, 1986-tól a Krónika műsorvezető-szerkesztője,
1988-tól főmunkatársa lett.
Fontosabb műsorai: Össztűz, Hőmérő, Közhang, Ütköző.

1993-ban megalapította a Budapest Média Intézetet, ugyanebben az évben közreműködiött Szegeden a JATE Médiatudományi Tanszékének létrehozásában (c.Docens, egyetemi főmunkatárs).
Kommunikáció szakosoknak oktatott tárgy: Sajtóműfajok elmélete
1995. októberében kilépett a Magyar Rádióból és a Miniszterelnöki Hivatalban címzetes államtitkár lett. Miután kiderült, hogy egyik kormányfőtanácsadó-jelöltjét sikkasztással vádolták, stábjával együtt lemondott.

Főbb művei: Riportkönyvek: Ki tudja merre? Bős-Nagymaros dosszié, Arad után, A cég árulója, A láger, Negyvenkilencesek, Börtönriportok, Szeretők, Pro Domo, Kihívás és látomás

Rokobauer Henrik (1949) autóvillamossági műszerészből lett rádióriporter. A Volán feltörekvő művezetőjeként egy 1978-as tehetségkutató versenyen ragyogott ki 11 kemény melósév után. Miközben elvégezte a JATE Állam és Jogtudományi Karát (apropó, ő valójában dr. Havas Henrik), a MÚOSZ újságíróiskoláját, a Rádió hírszerkesztőjeként dolgozott 1979 és 86 között, onnantól kezdve 1995-ig a Krónika műsorvezető-szerkesztője volt, tehát a külpolitikai újságírás hőskorának tevékeny részese.
Ismert műsorai: Szorító, Első kézből, Jó reggelt, 168 óra.1989-től televíziózik: a Nap Tv-ben műsorvezető-szerkesztő lett (híres műsora itt az Össztűz volt), és egészen a vezető szerkesztőségig vitte az MTV-nél. Ezalatt több sajtóügynökség ügyvezető igazgatója volt. Az 1994-es médiaválság idején őt is elbocsátották a tévétől, azonban rövidesen visszavették. 1999-től viszont főként az RTL Klubnak dolgozott. Egy rövid és nem túl dicsőséges politikai epizód is belefért a karrierjébe: 1995-ben a Miniszterelnöki Hivatal címzetes államtitkáraként működött, mígnem egy jelöltje révén kabátlopási ügybe keveredett és lemondani kényszerült. Újságírói tevékenysége mellett – amit Táncsics-díjjal is elismertek - Havas a kommunikáció és a médiatudományok felsőfokú oktatásának magyarországi úttörője: részt vett a JATE BTK kommunikáció szakának fundálásában, innen van az „alapító címzetes egyetemi docens” titulusa, mindazonáltal a Budapesti Média Intézetet ő igazgatja – ezt az intézményt csak „Havas-féle médiaiskola”-ként emlegetik.
Számos bestsellert gyártott a tényfeltáró újságírás műfajában, jelenleg a Negyvenkilencesek (saját generációjáról), a Pro Domo (a 80-as évek sajtótitkairól), a Szeretők (házasságtörő viszonyokról) és A bűnről és bűnhődésről (a bűnről és bűnhődésről) című riportkötetei másszák a könyvesboltok eladási listáit.

Névtelen írta...

http://havashenrik.lap.hu/

Török Diszkó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Török Diszkó írta...

Ezért tisztelet Havas Henriknek, nyalinyali, nem vicc:

http://www.storyonline.hu/hirek/albert_gyorgyi_havas_monique/827/


"Körtvélyes Éva blogjában egy különös, már-már anekdotaszerű történetre bukkantunk, amit még Albert Györgyi mesélt neki. "Képzeljétek el - mesélte Györgyi - múltkor elmentem, hogy tüntessek a bezárása ellen. Nem hiszitek el, de összesen hárman voltunk: én, a Havas és Monique Covet! Elég jól néztünk ki: két újságíró és egy pornósztár!"

Hogy mit keresett a három médiaszemélyiség a Lipótmezei kórház megszüntetése elleni megmozduláson? Mindhárman más-más okból, de együtt tudnak érezni az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lakóival. Albert Györgyiről köztudott, depresszióval küzd, így belülről is jól ismeri a kórház falait. Csakúgy, mint Havas Henrik, aki saját bevallása szerint sok időt töltött az intézmény falai között. Egyrészt Havas könyvet írt a Lipótmezőről, másrészt pedig bevallottan mániás depresszióval küzd. Végül Monique többek között az anorexiájával feküdt több hónapig a kórház falai között."