2006. május 25., csütörtök

Gagyiparádé

A Homár mások hülyeségén élõsködik, de most nagyot alkotunk, élveboncolás következik, a világ elé tárjuk néhány gazdaságos beszerzésünket:

SC-282 Conan porszívó


A klasszikusnak mondható átverés, miszerint egy termék másnak akar látszani, mint ami (lásd. a nehézsúlyú pofátlanság egyik jelesét, a Magyar Téliszalámi feliratú osztrák terméket). Itt a cég lógójában az England felírat virít, azt sugallva, hogy angol termékrõl lenne szó. Hát nagy lófaszt, kedves Homárosok, kínai termékrõl van szó (utólag a dobozra ragasztott, miniatûr cetlirõl derül ki, hogy származási helye Kína, importõr meg a Privát Kereskedelmi Kft).

Teljesen felfoghatatlan, hogy miért akar ez a porszívó angolnak látszani, manapság Kínából jön már a hájtek is (a kínai tulajdonba került IBM laptopok Lenovo névvel is minõséget jelentenek), a porszívót meg gyakorló háziasszony tanácsára választottuk, szép és kifogástalanul mûködik, panasz egy nyikkanás sem. Persze, érzelmi okokból jobban szerettünk volna egy angol proli verejtékes munkájával összerakott cuccot, de hát ez van, ezt kell szeretni, láv csájniz prádáktsz or dáj. Kína, mint a világ mûhelye, rengeteg bóvlival is elárasztja a világot, talán innét a tartózkodás a vásárlókban. Csalódott olvasóinkat meg biztosítjuk, hogy a következõkben csak bóvlikról lesz szó, csak ippeg szokásunktól eltérõen szerettük volna egy pozitív felütéssel kezdeni a cikkünket.

Elta_hs_100N1 hajvágó

Elta, német bejegyzésû cég, alatta a lógóban meg azt írja natürlich, hogy Germany. Jaja, annyira német ez a termék, mint a Scarlett porszívó angol. Elõttem is ismeretlen okból vásároltam ezt a vágószerkezetet, mindenesetre nem gatyásodtunk le az árától, potom 1199 forintosunk bánja a kereskedelmi ügyletet (Rossman) és a mellékelt hajfésû tökéletesen müködik. Illetve megvan, heuréka. Igen, kedves olvasóink, igen, jól sejtik, sõt kitalálták. Igen, azért vettem, hogy lenyessem vele a szõrt a seggemrõl, mert szeretnék divatos + menõ + trendi lenni a buzibárban.

Bár a motor még kifogástalanul zümmög, néhány szõrtelenítés után teljesen elkopott a szerkezet vágófelülete és módfelett fájdalmas lett a procedúra. A német minõségbevetett hit elenyészne, márka, sõt országimázs rombolásának esete is fennforogna, ha. Ha nem Kínában barkácsolták volna, natürlich.

Profi Brotmesser

Megint Rossman, 399 forintos befektetés, megint kínai, megint gagyi. Mentségemre legyen szólva, eleve Homár témának vásároltam a szerkezetet és nem okozott csalódást, tökéletesen megfelel a célnak. Márminthogy cikket írjunk róla.


Nah, az vagyon a terméken, rajta, ráírva, hogy Profi Brotmesser, valamint extra scharf. Ez franciául azt jelenti, hogy ez itten egy profi kenyérvágó kés, valamint arról is biztosítanak, hogy a termék extra éles, hahahaha. Szerintem meg eleve ipari hulladéknak készült, teljesen alkalmatlan kenyérszeletelésre, de talán biciklilopásra, bringalakatok levágására jó lesz, csókolom.

(homar.hu)

Nincsenek megjegyzések: