2007. november 21., szerda

Sztrájktörés harmadszor: VTDSZSZ



Lendületben az MSZP kamuszakszervezete, a VTDSZSZ. Éljen Kádár János és Gyurcsány Ferenc, tessenek az MSZP pénztárához fáradni és felvenni a seggnyalásért járó pénzt. Mert megérdemlik.



Közlemény:



Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy két szakszervezet /Cinasz, Fürst/ megtartotta két órás figyelmeztető sztrájkját.

Nem csak a saját tagságuknak, hanem minden szakszervezetnek, munkavállalónak ártottak azzal a felelőtlen magatartással, amivel lejáratták a sztrájk nyomásgyakorló erejét. Ha majd valóban szükség lesz a nyomásgyakorlásnak erre a formájára, a közvélemény és a tulajdonos egy kalap alá fogja venni, párhuzamot fog vonni az akkori helyzet a mostani elhamarkodott, bizonytalan jogi érvekkel alátámasztott akcióval.

Természetesen a VTDSZSZ valamennyi tisztségviselője, valamint tagságunk is tudatában van a BKV Zrt.-én belül kialakult helyzettel. A romló munkakörülményekről, a vállalati átszervezés negatív következményeiről, a műszaki állapotokról, az alkatrészbeszerzések akadozásáról pontos ismeretekkel rendelkezünk. Az összes tudomásunkra jutott ügyben következetesen fellépünk – a múltban és a jövőben egyaránt - a törvényes eszközeink teljes igénybe vétele mellett. Szükség esetén a sztrájkot is igénybe fogjuk venni, amennyiben a törvényi feltételei megteremtődnek, és a tagság megadja hozzá a felhatalmazást. E két feltétel megléte ugyanis elengedhetetlen a sikeres sztrájk lebonyolításához.

A tervezett járatritkítások hiteles forrásból a mai napig nem nyertek megerősítést, ezért azok dolgozóinkra ható esetlegesen negatív hatása sem ismert.

A sztrájkot – mint valami mindennapi használati tárgyat - naponta előrántani nyilvánvalóan nem lehet. Ennek ismeretében több mint felelőtlenség a valódi, konkrét, „zsebbe és húsba” vágó cél nélkül aprópénzre váltani, elpufogtatni a legerősebb nyomásgyakorló eszközünket.

Budapest, 2007-11-20

VTDSZSZ elnökség

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

a sztrájktörőket lelővik, úgye?

Névtelen írta...

nem hiszem el, hogy ekkora köcsögök léteznek...

Névtelen írta...

anyátok