2007. november 4., vasárnap

2006 Frankfurti Könyvvásár I. (magyar pavilon)



Az idén, 2007-ben is kibaktattunk a Frankfurti Könyvvásárba és jó volt. Örömmel közöljük, hogy a magyar stand példát mutatott karakánságból a többi kiállítónak: míg a többi lúzer szánalmas módon ingyen kajapiával udvarolt a látogatóknak, addig a magyar standon ráálltunk a betévedők megadóztatásának és 3 ejróért mértük a kávét. Ezzel az árral sikerült pontosan egy ejrót ráverni a bejáratnál levő büfére, ami szívmelengetően idézte a szívünknek oly kedves Váci utca derék vendéglátósainak "holnap úgyis világvége" mentalitását.

A pénzre kétségtelenül rászorult kis hazánk, hiszen a szomszéd standon levő Románia is keményen rávert a patinás diszletekkel kiálló Magyarországra, legalábbis a vizuális külsőségeket tekintve. Ezekről a díszletekről nem árt tudni, hogy a rossznyelvek szerint évek óta nem változtak, a pénzre bizonyára máshol volt égető szükségük valakiknek. A tavalyihoz képest annyi változás történt, hogy az 56-os tapétákat újra cserélték, valamint az körbeforgó reklámoszlop 56-os Time magazinjának (Man of the year, yeah, the hungarian freedom fighter) helyére a Négy Állócsillag, Kertész Imre, Nádas, Esterházy és Konrád György került.

És most jönnek a szomorú hírek: csak a tavalyi fotókkal szolgálhatunk, az idei vásárról csupán egy mozgóképes beszámolót sikerült megosztanunk önökkel. Az okokról inkább nem beszélünk, lepelrá, kurválkodásból már nem élünk meg, kellett a pénz, na.

magyar stand, 1956, pavilon, Frankfurter Buchmesse



Frankfurti Könyvvásár, határainkon túli magyar írók részlege

Ez vót a határainkon kívül rekedt magyarok számára fentartott részleg, két tucat könyv. Ez még gyurcsányista nacionalizmussal mérve is meghökkentő volt. Quebec Franciaországgal, a Kalligram meg Szlovákiával állított ki.
Ha még érdekli a 2006-os magyar stand, kattintson.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez tényleg nem a legfrissebb hal :D