2007. november 18., vasárnap

Sztájktörés: az MSZP háziszakszervezete, a VTDSZSZ

Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége:


Közlemény:



Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy a BKV Zrt. Felügyelő Bizotságának a FIDESZ által delegált tagja megkereste szövetségünk egyik tisztségviselőjét és a társaságunk jelenlegi helyzetére – járműállapotok, járatritkítások, forgalombiztonság - hivatkozva demonstráció megszervezésére, ill. megtartására kérte fel.

Szövetségünk a fenti tények ismeretében határozottan tiltakozik a politika ilyen szintű beavatkozásába szakzervezetőnk és társaságunk belügyeibe.

Amennyiben a közeli vagy távoli jövőben olyan valós, a munkáltató által megerősített tények jutnak a tudomásunkra, melyek munkavállalóinkat hátrányosan érintik, természetesen a törvényesség figyelembe vételével fogjuk a dolgozóink érdekeit megvédeni.

Az ismertetett tények birtokában mindenki számára érthető, hogy miért nem csatlakozunk egyes szakszervezetek 2007. november 20.-ra meghirdetett figyelmeztető sztrájkjához.

Budapest, 2007. november 16.



VTDSZSZ ELNÖKSÉG



vtdszsz



Állásfoglalás

Mint ismeretes, 2007 november 21-re a liga konföderáció (a hat konföderáció egyike) sztrájkot hirdetett a nyugdíjrendszer és az egészségbiztosítási rendszer tervezett változtatása kapcsán.

A VTDSZSZ egyetért a demonstráció szellemiségével és céljaival, melyt mi sem bizonyít jobban, mint hogy aktív részese volt az elmúlt időszakban szervezett két demonstrációnak is. Az egyiken a KSZOSZ, míg a másikon az Autonóm konföderáció vett részt.

Szövetségünk a november 21-i sztrájkkal egybekötött demonstrációt részvételével azért nem támogatja, mert jelenlegi információink szerint különféle szélsőséges politikai erők és civil szervezetek telepedtek rá a sztrájkra. A szervezéssel kapcsolatos hiányosságokra hívja fel a figyelmet továbbá az a tény is, hogy a hat konföderáció tagjaiból csupán egy vesz részt a megmozduláson.

Hangsúlyozni szükséges ugyanakkor, hogy a megmozdulás alapvető céljaival szövetségesünk, a VTDSZSZ teljes mértékben egyetért.



Budapest, 2007. november 15



Metró Közi.Dolg.Szaksz.
Budapesti Trolibusz Szaksz.
Kilián Autóbusz Szaksz.
Főv.Vill.Vas.Szaksz.Szöv
Központi Dolgozók Szakszervezete
Hév Dolgozók Szakszervezete
Óbuda Autóbusz Szakszervezete
Récsei Autóbusz Szakszervezete

vtdszsz
.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

vinnyognak a köcsögök

Névtelen írta...

http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=15193
ez a nagyobbik szakszerv