2008. február 11., hétfő

Budapest román neve Budapesta

Ezúton közöljük a Magyar Távirati Iroda munkatársaival, hogy a Kolozsvár melletti Jucu magyar neve Zsuk. Biztosítjuk a kedves tesókat, hogy még nem tilos Magyarországon magyarul leírni az erdélyi települések nevét. Vincze Matyinak is szólunk.
Nem mellesleg: Budapest román neve Budapesta. Csak hogy tudjátok, ha a román hadsereg harmadszor is elfoglalja világfővárosunkat.


A hír:

Hétfőn a Nokia felavatta első romániai szerelőüzemét: a Kolozsvár melletti Jucu településen egyelőre 350 ember szereli a finn cég mobiltelefonjait, helyi szakszervezeti becslések szerint heted-nyolcad akkora pénzért, mintha Németországban végeznék ezt a munkát. Hét hónappal ezelőtt dőlt el végleg az eddig 60 millió euróra becsült beruházás, s 2009. végére a tervek szerint már 3 és fél ezer embert foglalkoztat majd a gyár, ami a németországi Bochumban lévő Nokia üzem termelését hivatott kiváltani, s mely utóbbi üzemet az év közepén bezárják.
(MTI)

friss és büdi újdonságok

Vérproli magyarországi seggfejség Nagy Nóra klaviatúrájából: következetesen Cluj-nak nevezi Kolozsvárt, magyarán fingja sincs a témáról. Mindez a Reflex nevű hírportálban, mely mottója: A TUDÁS, AMI A VILÁGOT MOZGATJA.
Ja.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szlovénia az életszínvonalat tekintve pedig a világ országainak listáján a 27. helyet foglalja el, közvetlenül Dél- Korea mögött

Névtelen írta...

kijavitiottak Cluj-t Kolozsvarra, Jucut meg Zsukra :D

Névtelen írta...

Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”