2007. március 13., kedd

Worst video ever?
A Malév honlapján kukáztuk a cuccot.
A jelek szerint a privatizáció sem hozott fellendülést a nemzeti-orosz-zsidó légitársaságunknál. A hegyek egy némafilmet kakiltak, mely a biztonsági intézkedéseket hivatott bemutatni.Vaj' melyik csókos gazdagodott ezen a szerencsétlenségen?



Új, szigorúbb utasbiztonsági szabályok lépnek életbe a Budapest Airport-nál 2006. november 6-án, hétfőn. Az új intézkedések az Európai Unió szabályzatával összhangban azt a célt szolgálják, hogy megvédjék az utasokat a folyadék-alapú robbanószerek fenyegetésétől.
Az új szabályok az EU, Norvégia, Izland és Svájc valamennyi repülőterére kötelezően érvényesek és vonatkoznak minden utasra, akik az EU valamely repülőteréről utaznak bármely célállomásra.
Az új biztonsági intézkedések korlátozzák a repülőterek ellenőrzési pontjain átvihető folyadékok, krémek és zselék mennyiségét.




Korlátozások folyadékokra, krémekre és zselékre
Az utasok a kézipoggyászban csak kis mennyiségű folyadékot, krémet és zselét vihetnek fel a repülőgépek fedélzetére.
• A folyadékok egyenként maximum 100 ml-es egyedi kiszerelésben szállíthatók
• A kis tégelyeket, dobozokat, tárolóedényeket egy maximum 1 liter űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóba kell tenni. Az utasoknak maguknak kell biztosítaniuk a folyadékok szállítására alkalmas műanyag zacskót! Műanyag zacskót a reptéri Relay üzletekben lehet vásárolni. Relay üzlet a repülőtér minhárom indulási csarnokban található.
• A folyadékokat tartalmazó zacskót fel kell mutatni a biztonsági ellenőrzésen az átvizsgáló személynek
100 ml fölött, minden folyadékot elkobzunk és megsemmisítünk!
Kivételek
A kézitáskában az utasok felvihetik a fedélzetre az út során szükséges gyógyszereket, diabetikus termékeket, bébiételeket. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a biztonsági átvizsgáláson ezek eredét és használatuk szükségességét igazolni kell.
Vásárlás a reptereken
A biztonsági átvizsgálás után, az utasok nagy többsége ugyanúgy vásárolhat, mint eddig. Az ellenőrzési pontokon túl, az utasok továbbra is bármilyen folyadékot (italt, parfümöt, stb) vásárolhatnak a repülőtéri boltokban. Az EU majdnem mindegyik reptéren történő átszállás esetén a vásárolt folyadékokat az utas magával is viheti, de csak azzal a feltétellel, hogy a boltban speciálisan lezárt zacskót nem nyitja ki az átszálló reptér utasbiztonsági átvilágítása előtt.
Ugyanakkor az EU néhány repülőterén átszálló utasok nem vihetnek tovább magukkal folyadékot, még olyat sem, amit a reptéri boltokban vásároltak. Részletes információkért kérjük utasainkat, forduljanak a reptéri boltok személyzetéhez.
A nem EU-s országok repülőtereinek tax free üzleteiben vásárolt termékeket a Budapesten vagy más EU országban átszálló utasok csak abban az esetben vihetik fel a repülőgépek fedélzetére, amennyiben az az EU előírásoknak megfelel: kizárólag lezárt, kinyitatlan és számlával ellátott zacskóban. Ellenkező esetben vásárolt termékeket a biztonsági ellenőrzésen elveszik.
További biztonsági intézkedések
Az utasoknak le kell venniük kabátjukat, zakójukat, blézerüket az utasbiztonsági átvizsgálásnál. A ruhadarabokat külön kell átvilágítani.
Valamennyi laptop-ot és nagyobb elektronikai készüléket ki kell venni a kézipoggyászból, és külön kell átvilágítani az utasbiztonsági ellenőrzés során.
Ötletek, jó tanácsok
Utasainknak azt tanácsoljuk, hogy minden folyadékot a feladott poggyászba csomagoljanak. Ezzel időt lehet spórolni és a kellemetlenségek is megelőzhetők.
Lehetőség szerint a járat indulása előtt két és fél órával érkezzenek meg Ferihegyre.
A gyors és zökkenőmentes utasbiztonsági ellenőrzés érdekében, kérjük, kövesse az előírásokat.
Utasaink biztonsága a legfontosabb számunkra -- köszönjük együttműködését, türelmét.

english version: http://www.bud.hu/english/press_room/releases/?article_hid=1322

Folyadékok:
Aeroszolos és golyós dezodorok
Csokoládé krémek
Krémek
Italok
Habok
Kenhető sajtok
Zselék
Folyékony ajakrúzsok
Folyadékos maszkok
Folyékony állapotú keverékek
Testápolók
Olajak
Paszták
Mogyoróvaj
Parfümök
Spray-k,
Levesek
Szörpök, szirupok
Víz
Joghurt
És minden egyéb hasonló.



New EU passenger security rules at Ferihegy from 6 November 2006

Passengers are now allowed to take only small quantities of liquids on board

Information movies: When packing(8M) At the terminal (29M)

New regulations will be in force for passenger security screening at Budapest Airport, with effect from Monday, 6 November 2006. The new rules are in accordance with the new European Union regulation adopted to protect passengers against the threat of liquid explosives.

The new rules apply at all airports in the EU and in Norway, Iceland and Switzerland and to all passengers departing from airports in the EU, whatever their destination.

The new security rules restrict the amount of liquids, pastes and gels that passengers can take through security checkpoints.

Ban on liquids, pastes and gels
Passengers are only allowed to take small quantities of liquids, pastes and gels in their hand luggage.

• Containers must have a maximum single unit volume of 100 ml
• Containers must be packed in one transparent and re-sealable plastic bag of no more than 1 litre capacity. Passengers need to provide their own plastic bag! Plastic bags can be purchased at Relay shops in the main halls of both terminals.
• Liquids have to be shown at security screening

All liquids above 100 ml will be confiscated!

Exemptions
In hand luggage, passenger can carry medicines and essential dietary products, including baby foods, for use during the trip. However, passengers may need to provide proof of authenticity.

Shopping at the airport
For the majority of passengers, it is shopping as usual after security. Passengers can buy liquids, such as drinks and perfumes, as usual in airport shops. Passengers transferring at almost every airport in the EU can take the purchased item with them in a sealed bag, but in that case they are not allowed to open the bag before screening at the airport of transfer.

However, passengers transferring in some EU airports cannot take liquids through the transfer airport. For more information please ask the staff at the airport shops.

Passengers from outside the EU who transfer through an EU airport will have their liquids, pastes and gels confiscated, even if they were bought in an airside store.

Additional security measurements
Passengers must take off their jacket and coats. Those items will be screened separately.

All laptop computers and other large electrical devices must be removed from hand luggage for separate screening.

Advice to passengers
To save time, and save hassle we advise passengers to pack all liquids in hold luggage.

For smooth security screening please follow the instructions.

We advise our passengers to be co-operative and patient -- your safety and security is our top priority.


List of liquids:
Aerosols, ball deodorants
Chocolate paste
Creams
Drinks
Foams
Fromage frais
Gels, hair gels
Liquid lipstick
Liquid mascara
Liquid solid mixtures
Lotions
Oils
Pastes, tooth pastes
Peanut butter
Perfumes
Pressurised containers
Runny cheese
Soups
Sprays
Syrups
Water
Yoghurt
And any other item of similar consistency

Nincsenek megjegyzések: