2007. április 25., szerda

Lendületben az olajlobbi

Szenzáció, szenzáció! Megjelent az Autóirtó!

A lap, mely már a címével kimeríti a társadalmi rend elleni felbujtás tényét, mivel izgató propagandatevékenységével súlyosan sérti az olaj- és autóipar érdekeit, de ezenkívül még annyiféle tyúkszemre tapos, hogy na. Ne játsszatok a viperával, gyerekek! A méregzöld környezetvédelmista újság legutóbbi (III. évf. 1. szám) számából a fapados repülgetés demokratikus olcsóságának örvendezõ polgártársaink is kaphatnak az arcukba mindenféle infókat Rados kollégától, miszerint a repüléshez képest a személygépkocsis világlátás egyenesen progresszív és környezettudatos cselekedet. Persze, ez a relatív környezetkímélõ helyváltoztatás a siralomvölgyi alternatívák tárgykörébe tartozik. Néhány idézet következik a cikkbõl, gyenge idegzetûek ne lapozzanak:

"Minden egyes légi utas annyi szén-dioxid kibocsátásért felelõs, mintha az adott távolságot egyedül autózva tette volna meg. (…) Ráadásul rögtön a Föld légkörének legsebezhetõbb pontjára jutnak az égéstermékek. Az eddigi kutatások szerint az itt elégetett üzemanyag adott mennyisége háromszoros üvegházhatást fejt ki a földfelszínen elégetetthez képest."

"A 9/11 néven emlegetett terrorakciókat követõen három napra teljes légtérzárat rendeltek el az USA fölött. Jó alkalom volt ez a napi hõingás ugrásszerû változásának a megfigyelésére. Átlagosan négy fokkal nõtt a legmagasabb és legalacsonyabb napi hõmérséklet közötti különbség, mert a kondenzcsíkokból származó cirrus felhõk nem engedték a világûrbe távozni a hosszúhullámú sugarakat, vagyis a meleget. (A gázsugár-hajtómûvekbõl kiáramló forró gázok és aeroszolok (részecskék) felmelegítik a környezõ levegõt, így a víz kicsapódik a szilárd részecskékre a hajtómûbõl származó vízgõzzel együtt, mely a mínusz 40-50 °C-os környezetben rögtön jéggé fagy. Így keletkezik a kondenzcsík.)"

"Az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek néhány hete megtartott ülésén 26 miniszter támogatta a szén-dioxid-kibocsátási kereskedelem légi közlekedésre való kiterjesztését. Persányi Miklós, Magyarország (néhai? akkori? Szadeszos? a szerk.) környezetvédelmi minisztere nem támogatta."

És még sok más mazochista információ található a lapban azok számára, akik Antal Nimród horrorjától sem kezdenek önfeledt sikoltozásba. És mindez csupán száz forintért! (Kapható a jobb kocsmákban, bringaszerelõ mûhelyekben, mittomén, nagyon underground sajtótermékrõl lévén szó, amit a MOL sohasem fog támogatni.)



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

download from http://www.moviethis.com/v2/e107_plugins/content/content.php?cat.4

Live Free or Die Hard (2007) 1/2. Bruce Willis, Timothy Olyphant

Live Free or Die Hard (2007) 2/2. Bruce Willis, Timothy Olyphant

The Count of Monte Cristo (2002)spanish sub


They Live (1988) A Cult Classic


The Straight Story (1999)

Series 7: The Contenders (2001)

Dr. Strange (1978)

Dr.Strange carries forward the legacy initiated by Kenneth Johnson on The Incredible Hulk Television Series and Pilot Movies. It takes a serious approach to the superhero genre, and reconstructs it for television. So with Dr.Strange, Writer/Director Philip De Guerre dispenses with alot of the important elements that made Stan Lee's/Steve Ditko's original
Soldier (1998) 1/4 Kurt Russell

Soldier (1998) 2/4 Kurt Russell

Soldier (1998) 3/4 Kurt Russell