2007. szeptember 5., szerda

Where is George? (kövesse a dollár útját)

wheresgeorge.com

United States currency trackig project

Az alábbi, pecséttel megjelölt pénz sorozatszámát és nyomtatásának évét a feltüntetett honlapon megadva megtudtuk, hogy 4845 mérföldet (7797.27) tett meg Budapestig a George Washington nevű (foglalkozásait tekintve: elnök, kendertermelő, rabszolgatartó és szabadkőműves) arcképével díszített egydollárosunk. Mindezt 8,5 mérföldes átlagsebességgel, 1 év, 208 nap, 5 óra, 38 perc alatt, ha a regisztrálás időpontját vesszük megérkezési időnek (nem kell!).
Az érdekes adatbányaként működő amerikás honlap magyar klónjának a megjelenése még várat magára, neves ötletimportőreink, Fabriciusz és Geszti Péter egyelőre még a tökét vakarja, talán egymásét. Visszatartó erő lehet az ügyben, hogy a pénz rongálását a törvény bünteti, ráadásul könnyen visszakereshető a gerillareklámos tettes.


Részletek:
This bill has travelled 4,845 Miles in 1 Yr, 208 Days, 5 Hrs, 38 Mins at an average of 8.5 Miles per day. It is now 4,845 miles from its starting location.
Florence, KY (Feb-08-06 11:29 PM): I received in change at the Minit Mart, Bowling Green, KY at Natcher Pky on my way back from TN. Gas was $2.17/gal on this day.
* Distance between locations is calculated as the 'Great Circle' distance based on Latitude/Longitude.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Munkavállalói panaszvonal
A Magyarországi Munkáspárt 2006 növekvő aggodalommal figyeli a munkavállalókat sújtó sérelmeket, a munkaidőre vonatkozó szabályok és más Munkaügyi előírások megsértését a munkáltatók részéről. Több nagy cég vezetői megakadályozzák a szakszervezet megalakulását és működését. Követeljük a jogsértő gyakorlat mgszüntetését, a munkaügyi konfliktusok tárgyalásos rendezését a munkaügyi törvények betartásával, a fekete munka visszaszorítását. Magunk is hozzá kívánunk járulni a jogsértések felszámolásához és a munkaügyi konfliktusok rendezéséhez. Ennek Érdekében „panaszvonalat” nyitunk. A beérkezett panaszokat kivizsgálásra az illetékesekhez juttatjuk el és azok orvoslását folyamatosan figyelemmel kísérjük. A panaszok az alábbi címekre küldhetők: Magyarországi Munkáspárt 2006, Budapest1439 PF.710 vagy info@munkáspárt-2006.hu, vagy mobil: Tatár Csaba, 06 30/ 609- 92-18, E-mail: tacsaba@freemail.hu