2007. október 22., hétfő

Képregény: az MTV ostroma (1. rész)

Magyar Televízió
Képes beszámoló a Magyar televízió székházának ostromáról egy ismeretlen olvasónk küldeményének felhasználásával. Ezidáig sehol nem publikált képek magyarázattal ellátva. Gyengébbek számára.

Tüntetők egy csoportja petíciót kívánt átadni a vezetőségnek, erre azonban nem került sor, így a rendőrség az épület elhagyására szólította fel az embereket. Miután kiterelték a bentlévőket, akkor kezdték el kövekkel dobálni és szidni a rendőröket. Folyamatosan érkeztek rendőri egységek, azonban a tömeg egy sikertelen oszlatási kísérlet után beszorította a rendőröket a székház bejáratához. Később újabb kísérletet tettek a rend helyreállítására, ez azonban ismét sikertelenül zárult. (wikipedia)


Magyar Televízió

A Magyar Televizió székháza by night.


Magyar Televízió

Egy, a rendőrök slagjától elázott úr a testével védelmezi a kőhajigálóktól a karhatalmat. A sajtó élénk érdeklődésétől kisérve.
(a fecskegatyós lenne
Fejes István, a Jobbik III. kerületi szervezetének elnöke?)


Magyar Televízió

Monumentális banképület, benne pártunk és államunk szócsőve, a Magyar Állami Televizió.

A kialakult csetepaté és dobálózás eredményeképpen a rendőrök beszorultak a bejáraton belülre, melyet aztán igyekeztek teljesen eltorlaszolni. A tüntetők utcakövekkel kezdték dobálni az épületet, illetve a rendőröket, akik könnygázzal és tűzoltófecskendővel próbálták visszaverni a kapu ellen indított rohamokat. Fél tizenkettőkor a rendőrök egy vízágyús járművel egy időre megtisztították a kapu környékét, ám néhány perc múlva a víz kifogytával vissza kellett vonulniuk, valamint a körülbelül 100 fős támogató köteléket is visszaverték. A tüntetők ezt követően elkezdték felgyújtani a környéken parkoló autókat, az egyikről a tűz később átterjedt a székház kapujára is.[1] A kiérkezett tűzoltókat a tüntetők akadályozták a tűzoltásban, nevezetesen elvették tőlük a tömlőket, hogy a rendőröket támadják vele.

Fél egy körül egy második tömegoszlatási kísérletet tett a rendőrség, egy vízágyús jármű és mintegy nyolcvan-száz gyalogos rendőr részvételével, de a kísérlet percek alatt ismét kudarcba fulladt és a gyalogos kíséret nélkül maradt kocsit a tüntetők darabokra szedték és felgyújtották. A vízágyúban rekedt rendőröket a tömeg a "Magyar rendőr velünk tart!" skandálása mellett visszavitte a székházat védő rendőrökhöz. Nem sokkal a kísérő kötelék visszavonulása után egy néhány tíz fős egység érkezett az oszlató kötelék támogatására, azonban mire odaértek, a köteléket már visszaverték. Az egység ekkor egy sikertelen kitörést követően a székház bejárata melletti sarokba szorult, ahol heves támadás érte a tüntetők részéről. A kötelék parancsnoka ekkor figyelmeztető lövéseket adott le, a tömeg azonban még agresszívabb lett. Végül egy másik egységnek sikerült a beszorultakat kimentenie. (wikipedia)





A tömeg szeretne benézni a baráti média székházába, de rendőreink elszántak, életüket. Adva a Konfliktushelyzet.


Magyar Televízió
fecskegatyó másodjára.


Magyar Televízió
fecskegatyós utoljára.


Magyar Televízió

fecskegatyós feladta, vélhetőleg megunta a repdeső törmeléket.


Magyar Televízió

forró hangulat, akár Arató vagy Dévényi Tibor bácsi diszkójában. És fokozódik


Magyar Televízió

az istenadta nép lelkesen gyurcsányol és kúrcsányol, ezeknek már semmi és senki sem szent. Anarchia mindenfelé. Demokráciánk alapintézménye, a rendőrség szopóágon. Elkúrás.


Magyar Televízió

A derék Jaruzelski tábornoktól vásárolt vízágyú másodjára próbálja az épület elől elkergetni a népet.


Magyar Televízió

Közelről a vízágyú. A látvány mellett az érzés is felejthetetlen.


Magyar Televízió vízágyú
elázott forradalmárok


Magyar Televízió
minden vízágyú tartálya kiürül egyszer.


Magyar Televízió
Vélhetőleg a tömegben elvegyült civilruhás rendőrök mentették ki a sárba ragadt, kivénhedt lengyel vízágyú legénységét.


összes kép:
Magyar Televízió székháza, ostrom, siege 2006
(folytatjuk)

1. 2. 3. 4. 5. rész

Nincsenek megjegyzések: