2006. június 26., hétfő

Lendületben a Havas-família (Fesztivál kávézó)

Széchényi alsó rakpart 24498./Fesztivál kávézó

Mint tavaly már megírtuk, újabb pompás épülettel gyarapodott Demszkygrád: egy Fesztivál nevû hangulatos barakk épült a Lánchíd pesti hídfõjének tövébe, közvetlenül a sokéves „Kátjá, já ljublju tebjá" grafitti alá. A világvárosi eleganciájú kávézó/sörözõ/étterem vélhetõleg még Ráday Mihály hivatásos városvédõnk, sõt az idõnként Budapestre látogató Demszky Gábor világvárosépítõnk tetszését is elnyerte, hiszen a tavalyi nyitás után idén is Mûködési Engedélyt kapott Világörökségünk eme ékessége. Remélhetõleg a mellette magasodó ronda, telegrafittizett Lánchíd is nemsokára elbontásra kerül, hogy a csodálatos építményt minden oldalról zavartalanul fotózhassák a turisták.

Apró érdekességként megjegyezzük, hogy a kocsmát mûködtetõ Harang Kft Majorné Havas Nikoletta, valamint táncoslábú férje, Major Roland érdekeltségi körébe tartozik. A kft egyik telephelye meg egybeesik a magasszintû oktatásáról elhíresült BMI (Budapest Média Intézet - SZTE BMI címével (1191 Budapest, József Attila utca 74), amit egy bizonyos Havas Henrik gründolt és aki történetesen Nikolett apukája. A kis Niki a papa cégénél, a BMI büféjével kezdte vendéglátói karrierjét, de vélhetõleg elunta a holmi lejárt szavatosságú túrórúdik és a magasnak tartott árak miatt höbörgõ hallgatok sirámait (lásd a cégnek - küllemében az internet hõskorát idézõ - honlapján a fórumot, és új helyszínek után nézett, el egészen a Lánchídig.



Itt sikerült a mûemlék és látképvédelmi ügyekben máskor oly akadékos és szõrösszívû Hivatalok beleegyezését elnyerni, hogy felhúzhassa hiánypótló, hangulatos szürkére festett barakkját, a Világörökség részét képezõ pesti panoráma díszét a környezõ állóhajók kínálatával elégedetlen turisták magas színtû ellátását szolgálva: a sör 700 körül. Service not included, a kló meglehetõsen tiszta, a pincérek figyelmesek és viszonylag gyorsak. Kilátás pazar, belátás már nem annyira.


Búcsúzóul felhívnánk a Hivataloknál oly sikeres házaspár figyelmét, hogy vannak még kiaknázatlan lehetõségek vendéglátós bódék építésére:

- az a hatalmas, kiaknázatlan üresség a Hõsök terén, - a Parlament bejárata, hogy a megfáradt képviselõk is öblögethessenek. - A Királyi Vár elé, Savoyai Jenõ lovasszobrának tövébe - Demszky Gábor kertje

További ötleteket a hozzászólásokban várunk.