2006. október 3., kedd

A Gecik (video)


Ön egy gyáva, ennélfogva törvénytisztelő, unalmas kis takonymókus, akinek maximum a tilosban parkolás élvezete adatott meg? De időnként elábrándozik azon, hogy milyen király érzés lehet autók tetején ugrabugrálni Szadeszos polóban, esetleg Mikulásjelmezben? Ne aggódjon, vannak, akikben még ég a láng. They have balls, we love balls. A Homár büszkén és széles vigyorral bemutatja a Jackass hazai mutációját, a Gecik társulatot, akik Ön helyett is rosszalkodnak. Budai rosszcsontok videója a hasonlóképpen agyament Loituma zenéjére itt és most megtekinthető.

http://www.youtube.com/watch?v=G8gDnYyg_g4&search=loituma



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fodor: Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!
2007. július 18., - Tbg
Őszödi őszinteséggel szidalmazta Fodor Gábort, a környezetvédelmi tárca SZDSZ-es vezetőjét egy hajléktalan férfi a Batthyány téren. A tárcavezető aztán visszaócsárolta a férfit, végül bocsánatot kért. A hatgyerekes hajléktalan hajthatatlan maradt.

Fodor Gábor máskor, máshol (Fotó: Huszti István)

A miniszter éppen a TV2-nek adott interjút, amikor a férfi lefideszesgecizte, majd tovább ócsárolta. A TV2 Tények c. műsora beszámolt arról is, hogyan fenyegette meg egy pofonnal Fodor a férfit, majd hogyan kért tőle bocsánatot.

"Te Fideszes geci... Ígértetek fűt-fát, azt semmi nincs a fiataloknak, faszszopó. (...) Nem kell a duma. nem ide kell jönni a Batthyányi térre beszélgetni, hanem a Parlamentbe. Te faszszopó köcsög..." - mondta a férfi háttérben, miközben Fodor a tévének adott interjút.

A felvétel végén a miniszter (FG) odament a hajléktalan férfihez (HF), a TV2 híradója ezt a beszélgetést is megörökítette:

HF: Hat gyerekem van...
FG: Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!
HF: hat gyerekem van...
FG: Nem érdekel a hat gyereked...egy utolsó állat vagy és kész. Egy utolsó bunkó.
HF: hat gyerekem van...
FG: Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!
Ki volt a korrektebb?
Fodor Gábor 1845
A hajléktalan 1235
Mindkettő 77
Egyik sem 2423
HF: Hat gyerekem van...
FG: Nem érdekel a hat gyereked...egy utolsó állat vagy és kész. Egy utolsó bunkó.

Fodor Gábor végül a TV2-nek elmondta, bocsánatot kért a férfitől, de mivel érzése szerint az interjút megzavar hajléktalan is hibázott, ezt ő is elvárja tőle.

A TV2 a hajléktalannal is beszélt, aki elmondta, nem fogadja el a miniszter bocsánatkérését, és nem hajlandó bocsánatot kérni tőle.

Névtelen írta...

TGM, alias Tamás Gáspár Miklós:

"Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, az SZDSZ egyik vezető alakja levélben kérte a miniszterelnököt, hogy ne fogadja el Gergényi Péter tábornoknak, a budapesti rendőrkapitánynak és az október 23-i rendvédelmi akció közvetlen felelősének a nyugalmazási kérelmét; Gergényi rendőrfőnököt - hírek szerint - "Budapestért"-díjra terjeszti föl; korábban ő is, Kuncze Gábor volt belügyminiszter, pártelnök, frakcióvezető (SZDSZ) is kérte a tábornokot, hogy maradjon a helyén.

(Amint utóbb kiderült, a kormányfő és igazságügyi minisztere aztán kegyesen helyt adott ezeknek az esengéseknek.) Demszky Gábor, a demokratikus ellenzék egyik legendás figurája kérelmét olyasmivel indokolta, hogy a "vasprefektus" lemondatása az október 23-i akció dezavuálása lenne, veszélyeztetné a közbiztonságot, hiszen ezentúl a rendőrök nem lehetnének biztosak benne, hogy jogszerű és szakszerű köztéri tevékenységükből nem lesz-e valamiféle kellemetlenségük.

Megáll az ész.

Nem titok - én is kifejtettem újabban a HVG internetes változatában (hvg.hu) -, hogy a rendőrség akciói úgy törvényesek, hogy a szerv betartja a nézetem szerint alkotmányellenes rendőrségi, szolgálati és nemzetbiztonsági törvényt, amely ellen meggyőződéses liberálisok hosszú évekig harcoltak. Ezek a törvények gúnyt űznek a jogállam eszméjéből, ellentmondanak számtalan alapjogi egyezségokmánynak, konvenciónak, nemzetközi szerződésnek, EU-alapelvnek és jogi normának, ám a parlamenti pártok így látták jónak. A liberális jogvédőket leintették és megmosolyogták. Azok a jobboldaliak nem utolsósorban, akik most tiltakoznak a jogsértések miatt. Az aggasztó jelenségek már régóta sokasodnak, én éppen egy évvel ezelőtt soroltam föl őket hírlapi cikkben (T. G. M.: "A rendőrállam egészségére", Népszava, 2005. november 28.).

Mindennek ellenére az SZDSZ valamelyest garanciának tetszett a többi párttal szemben, mert múltja folytán legalább képmutatásra kényszerült. Legalább tetszelegnie kellett a humanista, toleráns, pluralista szervezet színeiben, hiszen szavazói ezt - hála istennek - jó ideig elvárták tőle. Az SZDSZ embertelen gazdaságpolitikája és antiszociál-politikája nem jobb, nem rosszabb a többiekénél. De legalább szóban ki kellett állnia "az emberi jogok" mellett, s evvel hivatkozási alapot teremtett, befolyásolta a jogpolitikai légkört, sőt: lehetőséget teremtett néhány valóban szabadságszerető jogász, kisebbségi jogvédő, szakember és aktivista tevékenységének. Olykor egészen meggyőző diszkriminációellenes ötletekkel állt elő, még kormányon is - Magyar Bálint antiszegregációs programjáról ma nem sokat hallani, a program bajnoka, Mohácsi Viktória pedig Brüszszelben csücsül.

Nem sok ez, de még mindig több, mint amit a rendpárti egységfront embergyűlölői eddig fölmutattak.

Mostanáig.

Mostanra kiderült, hogy ha a vélelmezett politikai ellenfélről van szó, akkor nincsenek többé osztatlan és oszthatatlan emberi jogok.
Klasszikus a kép: a tehetetlen, megbilincselt fogoly kínzója lába előtt fetreng, fölé magasodik az álarcos, sisakos, arcvédős, lábvértes, szöges csizmás, pajzsos, géppisztolyos, revolveres, viperás, gumibotos, gázpermetes óriás. És üti. Üti. Üti. Gumilövedéket lő öt méterről a szemébe.

Rúgja. Gyalázza. Leköpi.

Az elnyomó rendőrállam jelképét, a "vasprefektust" pedig maradásra óhajtják bírni a liberális párt legfontosabb vezetői - bár szerencsére a kevésbé fontos vezetők halk, elhatárolódó hangokat hallatnak, noha nem a legeslegnagyobb nyilvánosság előtt.

A Szabad Demokraták Szövetsége, amelyben én is voltam egykor valaki, volt valaha valami. Az új köztársasághoz leghűségesebb mozgalom. A szabadságnak mint újdonságnak a politikai-metaforikus összefoglalása. Szép volt és fiatal.

Kedves szabad demokraták, legalább a múltra ne hozzatok szégyent, a jelen úgyse ér sokat. Oszlassátok föl a pártot, hagyjátok a fenébe az egészet. Már minden hiába. Demszky levele után, higgyétek el, nem lehet többé szabad demokratának lenni. Jobb lesz nektek is - és mindenkinek."

Forrás: Népszabadság