2006. október 12., csütörtök

Nesze (bemutató a Városi Színházban házivideóval)

Nesze
Bemutató a Városi Színházban, szept. 30


Akik szombaton a rendes hétvégi alkoholfogyasztás mellé némi kultúrát is óhajtottak fogyasztani, azoknak ideális helyszín volt az átlagos pesti sznobok által messzire elkerült, nyóckeri Városi Színház. A meglehetősen baráti 1000 forintos beugró mellé 250 forintos söröket lehetett fogyasztani az orfeummá kinevezett nézőtéren, amit mi ezúton a többi színház (mit színház? Mozi! Főiskola!) számára is követendő példaként ajánlunk. Ráadásképpen azt is megengedték a barátságos beeresztők, hogy a bringát a színház területén tároljuk, tekintettel a rosszhírű környék által generált paranoiánkra. Köszönet a rugalmas hozzáállásért.

És igen, kedves olvasok, hatalmas meglepetés, góóóólt rúgott a magyar fociválogatott a braziloknak, illetve olyan szintű előadást láttunk egy alig ismert társulattól, amitől feltámadt bennünk a kultúraéhes vadállat (ezentúl minden hétvégén színház, becsszó). A bábszínházi elemekkel felturbózott szürreális kabaré elnyerte legmagasabb tetszésünket, kellemesen megmozgatta a rekeszizmunkat és némiképpen elgondolkoztatott a magyar valóság ügyében. Holnap talán nem fogunk továbbpostázni egy rúgást, ami tegnap érkezett a címünkre.
Az előadás a mai magyar rögvalóságról, tehát a körkörös erőszakról szólt, miközben mi a térdünket, addig t. színészek egymás fejét csapkodták. Agresszió minden mennyiségben, rendőri erőszak, hatóság elleni súlyos testi sértés, palacsintasütővel szarrávert Vader, elkalapált Halál, stb., gonoszkodó aktuálpolitikai áthallások, gegek, dalok, fergeteges kabaré. És akkor most kihagyjuk a kézenfekvő Brechtet meg a Koldusoperát, tessék inkább megnézni két rövidke részletet az előadásból, aztán jól elfáradni a köv előadásra.



Nincsenek megjegyzések: