2006. november 26., vasárnap

Parkolás a Parlamentnél

Egyesek szerint olyannyira békasegge az autósmorál Budapesten, hogy némely Istentől elrugaszkodott sofőrök fél méter haladásért átgázolnak a gyalogosan közlekedő mamájukon, majd parkolóhelyet keresve lehorgonyoznak a sírhelyen, elhatárolódunk.


Ez egy sérülésmentes mezei baleset, a Parlamentnél kaptuk le.


7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Top Gear

http://www.youtube.com/watch?v=zHfEMM2O3t8

Névtelen írta...

Rabbi es a plebanos karamboloznak. Amig a helyszinelokre varnak, a rabbi
elovesz
egy uveg palinkat, s odakinalja a plebanosnak:
- Jot fog tenni a nagy ijedtsegre!
A plebanos jol meghuzza az uveget, majd visszaadja a rabbinak, aki gondosan
bedugaszolja es elteszi.
- Te nem iszol? - kerdi a rabbit a plebanos.
- A, most mar megvarom vele a szondazast.

Névtelen írta...

Köztudott, hogy berlini nemzetközi reptérnek rigorózus, az az igazi német légi irányítása van.
Egy British Airways járat a torony többszöri iránymutatása ellnére is képtelen volt a kijelölt csáphoz odatalálni.
A rádióba ingerült hang szólt a toronyból:
- BA 2345 mi az, tán most jár először Berlinben?
- Nem. Jártunk már itt '45-ben, ...de akkor nem szálltunk le.

Névtelen írta...

- Apu, Apu! A Nagyi ért a belsőégésű motorokhoz?
- Nem.
- És a hidraulikus fékrendszerekhez?
- Azokhoz sem.
- De a tengelykapcsolókhoz biztos ért!?
- Neeem, fiam, de mért kérdezed?
- Mert ott fekszik a busz alatt.

Névtelen írta...

Berlinben egy török fazon éppen a perzsaszőnyegéből rázza ki a port, amikor megszólal egy járókelő:
- Na mi van, nem indul?

Névtelen írta...

Három denevér ül az ereszen. Egyikük megunja a beszégetést és elrepül. Negyed óra múlva véresen jön vissza.
- Hát te mit tettél?
- Látjátok a völgyben a birkákat?
- Igen.
- Kiszívtam a vérüket.
Elmegy a másik is. Fél óra múlva véresen jön vissza.
- Mit tettél?
- Látjátok a völgyben a marhákat?
- Igen.
- Kiszívtam mindnek a vérét.
Na a harmadik is kedvet kap, elrepül ő is. Öt perc múlva véresen jön vissza, szeme kifolyt, szárnya véres.
- Na, te mit tettél?
- Látjátok azt a k**va nagy tornyot?
- Igen.
- Na, én meg nem láttam.

Névtelen írta...

Gyilkos Ágnes - meleg helyzetben


Ha a társadalmi-szociális környezet 50%-ban felelős az egészséges testi-lelki fejlődésért, akkor Horváth Ágnes a ma felnövő embermillióknak legalább felét mérgezi azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt teret ad, nevét adja, jelenlétével megerősíti a kórfolyamatok terjedését.




Nemrég történt, hogy a politika gyilkost csinált Tóth Ilona orvostanhallgatóból. A mai politika és a média ezúttal egy másik nőből, a jelenlegi egészségügyi miniszterből, Horváth Ágnesből formálja ugyanezt, sőt tömeggyilkost farag belőle, akit egy jobb kor népirtásban való közreműködésért vonna felelősségre.

A másságról és a melegségről van szó, a fogalmaknak újabb értelmezéséről és nyilvánosan, nagy tömeg előtti terjesztéséről. E gondolatok végigolvasásakor az olvasó rádöbbenhet, hogy a leginkább kirívó másság az, ahogyan kormánytisztviselők hada áll szemben a tisztességgel, hagyománnyal és legfőképp a természettel. Ma az orvosokon a sor, hogy ismertessék azt, amit nem lehet megmásítani, politikailag másként értelmezni.

A nemiség alapja legalább három csoportban vizsgálandó, genetikai, biológiai-hormonális és társadalmi-szociális síkon. Az egyedfejlődés során genetikailag meghatározott, hogy a fejlődés férfi vagy női irányba megy. Ezt a követi még az anyaméhben a biológiai-hormonális fejlődés, melynek során vagy a férfi vagy a női hormonok kerülnek túlsúlyba, a nemiszerv telepből az egyik irányba indul meg a nemiszervek kifejlődése. Ezen háttérrel történik majd egy évtizeden túl a végleges, alaki nemiség teljes kifejlődése.

Ezen írásnak nem tárgya a borzongató fejlődési rendellenességek ismertetése, melyek akár halálosak vagy gyógyíthatatlanok is lehetnek. (A természet kiveti magából az életképtelent.) A pozitív gondolkodás mindenképp megerősíti, a várandós anyák egészséges (fiú vagy leány) gyermekre vágynak. A genetikai tanácsadásnak, a ma lehetséges orvosi vizsgálatoknak és a (hirdetett) egészséges életmódnak mind ezt a pozitív célt kell szolgálnia. Ha az előbbi folyamatok fele részben felelősek a nemiség kifejlődéséért, akkor hangsúlyozni kell azt, amiről nem esik szó, azt a másik 50%-ot, ami az egyénnek a társadalmi-szociális beilleszkedéséért felelős.

Ez pedig a nevelés, megfigyelés, példamutatás, egy szóval az a környezet, melyben a biológiai lét kiteljesedik. A család és társadalom feladata, hogy az egészséges genetikai és biológiai nemi meghatározottsággal bíró egyedeit szocializálja, azaz a biológiai életképességen túl társadalmi életképességre nevelje. Egészséges, utód nemzésére képes kizárólag a férfi és nő közösségéből felépülő család alkalmas, és csakis ilyen családokból felépülő társadalomnak van jövője.

A háttérhatalom, a politika és a média nemzetet fojtogató, gyilkos összefonódásának eredménye, hogy a budapesti melegfelvonulás, egy kormánytag másságának reklámozása és Horváth Ágnes miniszter asszony stílusosan szólva egészségtelen módon kapott országos nyilvánosságot. Horváth Ágnes a képernyőn kitörő örömmel fogadta Szetey Gábor (gyurcsányi államtitkár) melegszavú vallomástételét, ami egyébként ugyanúgy nem tartozna a közvéleményre, minthogy Horváth Ágnes a barnát szereti-e vagy a feketét.

A közszolgálatinak nevezett média irányítói mindezt látszólag nem, valójában nagyon is jól tudják. Olyan ez, mint amikor a kétfejű borjút világ csodájaként mutogatják. Államtitkár úr akár le is vetkőzhetett volna megmutatván, hogy felül férfi, alul is férfi, mégis más. Szetey tehát mutogató is lehetett volna, de most még megmaradt csak fitogtatónak. Ő az, aki az interneten négy diplomával kérkedik, melyből csak az első az (Közgazdaságtudományi Egyetem), ami átlagember számára értelmezhető, a másik három amolyan mondvacsinált, amerikanizált fajta. Tény azonban, hogy felsőfokú tanulmányait 1987-ben kezdte, és még 16 évvel ezután, 2003-ban is diplomát szerez.

Igaz, eközben tisztességes, hagyományos (szellemi vagy fizikai) munkát nem végez, tisztességes, hagyományos családod sem alapít. Helyette tanácsadó, értékesítési igazgató, szervezetfejlesztési tréner és több helyszínen személyügyi igazgató (Kraft Foods Hungaria, Altia csoport, Philip Morris Argentína). Magyar lányok helyett pedig tengerentúli szőrös vagy borotvált partnereket keresett. Mindez persze magánügy, leírása csak azért nem sérti személyiségi jogait, mert maga hozta nyilvánosságra, jól időzítetten a melegfelvonulás előestéjén, majd pedig minden csatornából folyik, hogy Szetey Gábor „hívő, magyar, európai állampolgár és meleg”. Nem esett szó HIT-ének részleteiről, de szavai minden hívő magyart felháborítanak, utóbbiak azonban nem kapnak nyilvánosságot.

Ha volnának magyar minisztériumok és felelős vezetői, a fentiek miatt a 12-ből legalább háromnak kellene kapásból tiltakozni: Horváth egészségügyi, Lampert szociális és Hiller kulturális miniszternek, akinek elődjét egykor vallás- és közoktatási miniszternek hívták. Egyikük sem tiltakozott, az orvostársadalom feladata, hogy legalább Horváth Ágnes bűnösségét, valamennyi cselekedetének életveszélyes voltát feltárja. Az orvos nem mellőzheti az egészségügyi felvilágosítást, a másság reklámozása pedig természetellenes, orvosi alapról kiindulva társadalmilag is káros.

Ha a társadalmi-szociális környezet 50%-ban felelős az egészséges testi-lelki fejlődésért, akkor Horváth Ágnes a ma felnövő embermillióknak legalább felét mérgezi azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt teret ad, nevét adja, jelenlétével megerősíti a kórfolyamatok terjedését. A szabadosság, a féktelen liberalizmus, a melegfelvonulás ismert példája Hollandia, ahol homoszexuális emlékmű is van. A magyar kultúra, társadalom és egészségvédelem számára mindez ugyanúgy nem követendő, mint a miniszter asszony által erőltetett holland egészségbiztosítási modell. Az orvostársadalom kötelessége a magyar népirtás újabb tényeinek tudatosítása és elvárja Horváth Ágnesnek a Szetey államtitkáréhoz hasonlóan nyilvános vallomástételét.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró
Debrecen