2007. február 10., szombat

7. Kocsonyafesztivál (Miskolc, fesztiválajánló)

A kocsonyát szeretjük, Miskolcon is többnyire boldogra isszuk magunkat, tehát következzék egy fesztiválajánló, ahol természtesen kocsonyáról és piáról lesz szó.

Aszongya a honlapjuk:

"Több, mint legenda..." Közhasznú Alapítvány a lebonyolító, akik azt ígérik, hogy lesz jókedv, színvonalas programok, lacipecsenye és perec. És persze a helyi alkoholos csoda, a KORTY névre keresztelt serital. Ezt gyorsan bekopipasztázzuk:

”A KORTY® a Miskolci Tél - Kocsonyafesztivál hivatalos italaként debütált a tavalyi évben. A KORTY® nevű különleges serital egyedülálló a maga nemében, mert többet nyújt fogyasztójának, mint egy hétköznapi ital: készítési technológiájából adódóan ötvözi egy extra dús sör és a tokaji borok, borkülönlegességek ízét. A fentiekből következik, hogy a KORTY®-ot élvezettel fogyaszthatják a sörivók, de örömüket lelik benne azok is, akik, a tokaji bor különleges aromáját kedvelik, és nem tartoznak a sörök feltétlen kedvelői közé. Olyan italkülönlegesség ez, amelyet a világon egyedül csak itt és csak ekkor kóstolhat az erre az alkalomra már február 16-án megnyitó Kortyoldában, a Szinva terasz és a Kandia-köz sarkán.”

Sőt, további ollózással szolgálunk a kétségtelenül bőséges programkínálatból:

”Miskolctapolca, Anna terasz 14h: Az idén a világ legnagyobb kocsonyájának Guinness rekord főpróbáját tartjuk meg Miskolctapolcán, az Anna teraszon, s egyúttal a fesztivál rendhagyó felütéseként fel is öntjük az első miskolci legnagyobb össznépi kocsonyát, amelyet dermedés után közel 2000 kocsonyaimádónak porciózunk ki.”

Zanza kedvcsináló a teljesség igénye nélkül:

Favágóverseny, Csodák Palotája Utazó Kiállítás, látványkocsonyák bemutatója ill. ízkocsonya verseny, kikiáltók és garabonciások, békaeső, tüzesek és a jegesek, rafting a Szinva-patak felduzzasztott belvárosi szakaszán, szimfonikusok és klezmer (kóser kocsonyához kóser zene), MANCS Emlékverseny (nem a Magyar Narancs emlékére!), Café Latino zenekar és a miskolci salsások, nosztalgia videodisco, dixieland. Bábszínház, kutyadivat-bemutató, a javakorabeliek Hot Road Band (14h) és az Old Boys. A nyomasztásra vágyó miskolciaknak ott lesz Roy és Ádám. Magyar vagy cigány nép-népies zenét nem találtunk a kínálatban, de ez bizonyára az vidékre jellemző etnikai ellentétek miatt. Valamint megtudjuk, hogy az év aktuális fittnes divatja a Nordic Walking, amit a tudásra vágyó miskolciak állandóan kipróbálhatnak. És a színházak is csúcsrajáratva fognak működni.

Végezetül kérünk mindenkit, hogy ne a fesztivál honlapjából ítéljétek meg a rendezvényt. Miskolci ismerőseink szerint a fesztivál közösségteremtő és mindenképpen megéri a látogatást, szóval a honlap kissé izé.
Ugyanis a Miskolci Kocsonyafesztivál honlapja vígan idézi fel azokat a békebeli 90-es éveket, mikor még játékos kedvű ifjú rendszergazdák tervezték a honlapokat, egyik kezükben a az ihletet adó dzsodzsó, másikban az idegnyugtató boroskola. Oszt van benne öncélú flesselgetés, széteső szerkezet, ásatag jávascript, ugribugri betűk, szemzavaró békakurzor és békasegge színvonal, még az elmúlt évezred müszaki színvonalán. Természetesen semmiféle, minimális ízléssel megáldott embert nem engedtek a honlap közelébe, úgyhogy szemkáprázatóan színpompás a végeredmény, akár a páva kakája, egy percnél hosszabb ideig nem lehet kibírni röhögés nélkül. Megbízhatatlan értesüléseink szerint az oldalt a Szemere Bertalan középiskola számítástechnikai önképzőköre követte el, akik EUROCOM Kommunikációs Kft. (miskolc.info? under construction?) néven prosperáló céget alapítottak és befolyásos főkáderapukájukon keresztül a komplett miskolci haveri kört ellátják internetes dizájnnal.




Nincsenek megjegyzések: