2007. augusztus 13., hétfő

A hét hülyesége

East European Street Legal Challenge, augusztus 18., Tököl!

Szó bennszakad,
hang fennakad,
Lehellet megszegik.

Fospunepa.
Nem kicsit, nagyon.

Nem szoktuk a környezetszennyező autósversenyeket ingyenreklámmal simisimizni (ingyen biciklit a Népneeek!), de most itt a kivétel, bekerültek a benzinagyú fiúk dicsőséges blogunkba a hét (talán a hónap? parlamenti szünet) herelengetőjével. A gyorsulási verseny ismeretlen copywritere megszólítja a bennünk lapuló hazafit, haza és haladás. Aszongya:


Gyere ki és drukkolj velünk, hogy honfitársaink, (ahogy azt Július 1-én is tettük a King Of Europe Gyorsulási Versenyen) ismét győzedelmeskedjenek, és bebizonyítsák

a magyar igazi gyorsulási társadalom!


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pumapöcs


Kóka, ha így folytatja, akkor előbb-utóbb Kolozsvár polgármestere, vagy a Nagy-Románia Párt elnöke lesz. Nem járnának rosszul az erdélyi magyarok sem, mert ez a szerencsétlen néhány év alatt ugyanúgy tönkrevágná a román nacionalizmust, ahogy most szanálja az SZDSZ-ben megmaradt liberalizmust. Az egyéni szabadságjogok iránti el nem kötelezettségét már nem lehet kétségbe vonni az októberi rendőrterror után. Most pedig feketén-fehéren kiderült, hogy nemcsak az egyéni, de a kollektív szabadságjogoknak sem kifejezett barátja, legfeljebb annyira, mint Vadim Tudor és a Vasgárda.
Még ebben a velejéig romlott és kórosan ostoba parlamenti elitben is példátlan teljesítmény, amit ez a világ nyomorultja produkált. Nekimenni az erdélyi magyarság legfontosabb, erkölcsileg és politikailag is legitim törekvésének, az kulturálisan kb. az a szint, amikor hívatlanul átmegyünk valamelyik szomszédunkhoz, felmászunk az ebédlőasztalukra, és egy egészségeset szarunk az ünnepi abroszra, lehetőleg a kiskorú gyermekek szeme láttára. Politikailag meg az a kategória, amit már nem lehet minősíteni, mert hiába volt itt nyelvújítás, meg gengszter-rap, azokat a válogatott trágárságokat még nem szülte meg az édes anyanyelv, amelyeknek használata arányos és igazságos válasz lenne Kóka mélyen szántó primitívségére és butaságára.
Majdnem beleestem abba a csapdába, hogy ezt a bekezdést az autonómia törekvések igazolására, európai példák felsorolására használjam, de ezzel akaratlanul is azt a látszatot kelteném, mintha Kókát érdemes lenne komolyan venni, mintha ezzel a milliárdos pöccsel értelme lenne érdemi vitát folytatni ebben a kérdésben. Még azt a magasan szálló labdát sem fogom lecsapni, hogy a XX. század démonjaival folytatott SZDSZ-es hadviselés, hogyan jutott el abba a végső stádiumba, hogy míg itthon állandóan fasizmusról vizionál, addig külföldön fasisztoid nézetekkel kokettál, kollaborál, vagy a legenyhébb megközelítésben, politikai munícióval támogatja azt. Igazából annak sincs különösebb értelme, hogy most a komplett SZDSZ felelősségét kezdjem firtatni, mert ők 2010-ben fogják megfizetni annak az árát, hogy egy hatalommániás félkegyelműnek a kezébe helyezték sorsukat. Az a baj, hogy nemcsak ők, de az erdélyi magyarok is fizetni fognak miatta; mi itt az anyaországban, pedig már réges-rég perkáljuk a sikerember inkompetenciájának költségeit. Az élet alapvetően igazságtalan voltáról meg mi sem árulkodik jobban, minthogy ennek az ámokfutásnak az egyetlen nyertese éppen a mi Janink lesz, aki választások után visszavonul egy kőfallal és fegyveres biztonságiakkal védett kellemes adriai villába. Majd élete hátralévő, gondtalan semmittevésében azon fog elmélkedni: hogy a magyarok ennyire ostobák, vagy tényleg ő volt a politikai (gazdasági) szélhámosság Maradonája?
Sajnos a Puma visszavonulásáig még bőven van idő, számos alkalmat kínálva neki arra, hogy legközelebb megverje Malina Hedviget Szlovákiában, vagy magyar nyelvű helységnévtáblákat törjön össze Ukrajnában, esetleg Rúzsa Magdi szülőházát gyújtsa fel Szerbiában és ha más nincs, akkor Kínából importált növényvédőszert tonnaszám locsoljon az osztrák határnál a Rábába. Mert Ő egy igazi reformer, nem egy pumapöcs.

(Epont)
http://szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/08/23/Pumapocs/