2006. december 15., péntek

Tánc a világ körül (Matt Harding videó)

Hátha valaki nem ismeri: itt a híres-nevezetes Matt Harding, aki miatt sok emberből nőtt ki az érthető irigység. Ő az, aki körbetáncolta a világot, megszerezve a 15 perces hírnevet. Csak a youtubon 4000000 kiváncsi nézte meg a videóját. És növekszik.

Matthew “Hard” Harding egy amerikai srác, aki a világ különböző tájékain felvett sajátos táncával sikeresen világhírnévre vergődött. Ausztráliában dolgozott játékfejlesztőként, de mikor részben saját ötlete alapján cége nekifogott a Destroy All Humans! játék tető alá hozásának, Matt meglépett, mivel nem kivánt az életéből két évet egy tömegmészárlásra kihegyezett játékkal tölteni.

Megtakarított pénzével világgá szaladt és Vietnamban kezdődően minden helyszínen lefilmeztette önmagát, amint előadja sajátos táncát a Sweet Lullaby-re (Nature's Dancing 7" Mix), melyet a Deep Forest performált egy kihalófélben levő nyelv felhasználásával. Ezen az utazáson összesen 15 helyszínen készültek felvételek, melyek imhol megtekinthetőek.
Ez az eredeti nekifutás:
..
A filmecske hatalmas sikert aratott, ami felkeltette a Stride rágógyártó cég érdeklődését és szponzorálásuknak köszönhetően Matt 2006-ban beutazta kb. az egész világot, a médiából ismert összes turisztikai látványosság előtt táncikálva (Magyarországra vajh’ miért nem? balsors tépte kis nemzetem)


Következő útja 6 hónapig tartott és 7 kontinens 36 helyszínen fordult elő táncikálva, az Antarktisztól a tenger alatti korallzátonyokig (Magyarországot újra elkerülte :).
A videó jó minőségben letölthető a zudeo.com-ról.

Befejezésül néhány életrajzi adat:
September 27, 1976 1976 szeptember 27.én született az Egyesült Államokban, Connecticut állambeli Westportban. Nem gazdag, nem ismeri az olcsó utazás titkát és nincsen felsőfokú végzettsége. Jelenleg Seattleban él, ahol továbbra is a játékiparban ténykedik grafikusként és íróként. Matt balkezes. Semmilyen különleges képessége sincs, leszáítva azt, hogy gyerekkorában egyszerre kilenc kanalat is az arcára tudott tapasztani ragasztó nélkül. Sajnálatos módon pubertáskorában elvesztette ezen képességét. Valamint van egy extra porc a fülében, aminek a tudományos angol neve Darwinian Tubercle és ezt mi nem merjük magyarra fordítani.


Linkók: wikipedia.com, WhereTheHellIsMatt.com

Nincsenek megjegyzések: