2006. december 1., péntek

Szimpla kert (videó)

Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 14

A Szimpla Kert egy tágas és kellemes hely nagy társaságoknak, sok kedves sznob jár oda hasonszőrűekkel találkozni, köztük mi is. Sör 400 magasságában, valamint némi proletár hangulatot csempész a lazuló juppik törzshelyére a hagymás zsírosdeszka, ami a hely demokratikus jellegét hivatott demonstrálni. Külön pozitívuma a kocsmának, hogy a beengedők fajtájukhoz képest ritka kulturált lények, fogadják a 'stét és viszlátot is, amiért szívünk szerint mindegyiket szeretetteljesen megsimogatnánk a fejük búbján. Ha mernénk. Bringáknak külön tároló, a jó helykihasználás érdekében kampókra lehet akasztani a kedves drótszamarat, akár a hentesnél. Kaptak is valami nyilvános dicséretet (kerékpárosbarát munkahelyért) a bringásmaffiától a tulajok, további simisimi. Trendi bízbaszbolt is járul a hely fényéhez, valamint mozi.

Utóbbiban az átlagos plázapolgárok számára érdektelen filmeket vetítenek, többnyire itt is mérsékelt sikerrel. Nekünk sikerült egy román filmet végignézni, hárman a nézőtéren, de a harmadik személy nem számítjuk teljes értékű kultúrafogyasztónak, elvégre csak alkoholos fáradalmait kipihenni ült be, lelkesen végighortyogta az izgalmakat, álmában nyáladzva egy kicsit. A mozi télen is látogatható, ötletesen egy üvegfal választja el a nézőtér hátsó részét a szabadban levő vetítővászontól és didergéstől, az viszont már kevésbé ötletes, hogy a mennyezetről hulló vakolat miatt kétszer is kénytelenek voltunk ülőhelyet változtatni a vetítés során (és a kárba veszett korsó sörünk miatt még nem is rikoltozunk).

Zsidónegyedbe importált foglaltház-hangulat félhírességekkel, alkalmanként élő a zene, profi üzletvezetés, ideális hely egy hétköznapi "binge drinking" berúgáshoz.


A videót PRÁ nevű olvasónk küldte, aki teljes neve: Portorikói Rum Áldozata. Állítása szerint 300 forintért mérték valamilyen "iddmagadhalálra" akció keretében a fentnevezett égetett szeszt és bevásárolt, naná, hogy bevásárolt, mint a filmből is kitűnik. A jelek szerint a szokatlan kamerakezelés mellett (mi olyan érdekes azon a mennyezeten, hé? A virágok? Melegház?) a piromániás hajlamait is erősítette az úrnak az olcsó szesz, elvégre pusztán a hideggel nem lehet magyarázni a filmecskében visszatérő gázláng motívumot. Halkan megjegyezzük, hogy az emberek a kezüket és nem a kamerájukat szokták melengetni, ha fázik a kezük.

Hááááát, sok világrengető derül ki a filmből, de feltesszük, mert nagy a lelkünk és más videónk nincsen a helyszínről.
Szimpla báj nájt:

Az alanti videó nyáron készítette valamelyik vendég és a Szimpla szabadtéri részlege látható báj déj:

Nincsenek megjegyzések: