2006. december 16., szombat

Utazás a pokolba (videóbeszámoló)

Kedves testvéreim, olyan vidékre kalauzolunk benneteket, ahova többnyire retúrjegy nélkül utaznak az emberek. Nem mintha nagyon fájintos lenne a szóbanforgó úticél, szansájn tengerparttal, ingyen koksz és szex végkimerülésig. Éppen ellenkezőleg, eleve nagyon rossz a híre, hála a Bibliában kifejtett negatív propagandának. Néhány piromániást, mazochistát és emót leszámítva senki sem vágyakozik arrafelé, A pokolról van szó, testvéreim. Örök tűz, sőt tűztó. Gyehenna, seól, hádesz, nagyon, de nagyon alacsony komfortfokozat. És mindez mindörökkön örökké tartó fogcsikorgatás, hacsak nem sárga testvéreink találták el a tutifrankót. Utolsó dokumentált visszatérés a Pokolból egy bizonyos Dante nevű költő nevéhez fűződik, aki a beszámolója szerint eltévedt egy nagy sötétlő erdőben és nem lelé az igaz utat, mindezt az emberélet útjának felén, máig sem egészen tisztázott körülmények között. Kalandos utazásáról visszatérve, élményeiről egy útikönyvben számolt be, ami a témaválasztás okán igen jól fogyott és mára kötelező olvasmányként generációkkal sikerült megutáltatni a tanodákban.

Mostanság Bill Wiese, amerikai állampolgár tett látogatást a pokolban, de ő erdei tévelygés helyett egyenesen a hitvesi ágyból teleportálodott eme rosszhírű környékre és mint a beszámolójából kiderült, igazolódtak a pokollal kapcsolatos legszebb hollywoodi sztereotípiák. Sötétség, lángok, hőség, félelmetes démonok és sikoltozás. Mindezek fejében cseppnyi Coca-Cola sem enyhíti a szenvedők végtelen szomjúságát, ami a leírt körülményeket tekintve olyan felemelő érzés lehet, mint amikor egy duhaj kirándulás után 24 órára a sivatagban felejtették a seggrészeg Füller cimborát és a negevi napsütéshez vizet mellékelni is elfelejtettek. Füller azóta csak folyóparton hajlandó berúgni, mint például Budapest.

Visszatérve Bill Weisére, a szóbanforgó úr világéletében igen erkölcsösen Istennek, sőt Istenből élt, lévén valami középfontos valaki volt egy nem fontos település fundamentalista keresztény közösségben, amelyek bőszen tenyésznek a nagy Amerikában, a szabadság és demokrácia hazájában. Igen jelentéktelen külsővel és minimalista demagóg képességekkel áldotta meg az Úr, minden esélye megvolt tehát, hogy evilági életét a jól megérdemelt teljes ismeretlenségben tölse el.

És ekkor történt a fordulat. Isten végtelen bölcsességében őt, a kis mélynövésű senkit szemelte ki egy pokoli tripre. Hősünk egy hajnalban a hitvesi ágyból hirtelen a pokolba huppant, egészen pontosan 3.22-kor, ahol teljes 23 percig sínylődött a neje tanúságtétele szerint. Részletek az alanti filmekben, igen hatásos illusztrációkkal. De minden jó, ha vége jó, Jézus kiemelte a végállomásból és megbízta, hogy igazolja a hitetlen embereknek a pokol létét, valamint közölje, hogy egy nagyon, de nagyon közeli időpontban benéz hozzánk. Mármint Jézus. Az élménybeszámoló könyv formájában is kapható, csekély 15 dolláros adomány fejében, és itt választ kaphatunk olyan kérdésekre, miszerint vannak-e gyerekek a pokolban.

Az interjú végén megható vallomásnak lehetünk részesei: Sid Roth műsorvezető a csodálatos élménybeszámolót + a Jézussal való személyes találkozót hallva mélyen a szemünkbe néz és megvallja: bár ő zsidó, Jézus őt is meglátogatta, egyenesen a hálószobájában. Halleluja.


(This is an incredible Testimony of Bill Wiese and his supernatural "23 Minute Trip to Hell". Bill was placed in Hell not as a casual observer, but as someone who was not saved. He recounts all the horrid details with such precision that it captivates the listener from start to finish.)

A Sid Roth interjú (28 perc 33 mp)





1 óra 36 perces élménybeszámoló, csak nagyon elszántaknak:



Oroszországban is turnézik Billy:


JESUS HE KNOWS ME

You see the face on the TV screen
coming at you every Sunday
see that face on the billboard
that man is me

On the cover of the magazine
there's no question why I'm smiling
you buy a piece of paradise
you buy a piece of me

I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
don't need to believe in hereafter
just believe in me

Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
and he's been telling me
everything is alright

I believe in the family
with my ever loving wife beside me
but she don't know about my girlfriend
or the man I met last night

Do you believe in God
cos that's what I'm selling
and if you wanna get to heaven
I'll see you right

You won't even have to leave your house
or get outta your chair
you don't even have to touch that dial
cos I'm everywhere

And Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright

Won't find me practising what I'm preaching
won't find me making no sacrifice
but I can get you a pocketful of miracles
if you promise to be good, try to be nice
God will take good care of you
just do as I say, don't do as I do

I'm counting my blessings,
I've found true happiness
cos I'm getting richer, day by day
you can find me in the phone book,
just call my toll free number
you can do it anyway you want
just do it right away

There'll be no doubt in your mind
you'll believe everything I'm saying
if you wanna get closer to him
get on your knees and start paying

Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright, alright

Jesus he knows me
Jesus he knows me, you know...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A vérnyúl





latin neve: ( Blood-ikusz nyuszikusz )

Fonetikusan: Bládikusz nyuszikusz




A vérnyúl, egy igen veszélyes állat, még beszélni róla is csak halkan lehet. Azért nem alkalmazzák a vadászíjászatban, mert igen agresszív állat, és balesetveszélyes! Főleg a pályaépítők nem szeretik, a sok sérülés, ( boka, vagy torokharapás )miatt.

FIGYELEM! - elsősorban torokra támad!

Előfordult már, hogy a kitűző karókat elrágta, és még a verseny befejezése előtt olajra lépett!

Az útjába kerülő embereket, vagy állatokat könnyedén intéz el, sok esetben csak a csontvázukról lehet felismerni, az áldozatokat, vagy még arról sem. Az elvesztett, vagy mellélőtt vesszőket sokszor, tollig lerágja, befejezetlen munkát nem hagy.

A megsebzett vérnyúlról azt hiszem nem is kell beszélnem..

Csak egy esetet említenék: Tavaly előtt egy kezdő íjász nem ismerte fel a vérnyulat, és passzióból rálőtt, ( a szerencsétlen)

az állat megfordult,.......

- az íjászból, és az íjából, csak a segédkábel maradt meg.

Honnan ismerhetjük fel a jelenlétét?

Árulkodó jelei: Ha félig lerágott fatörzset veszünk észre magunk körül, vagy kidöntött fát, verseny közben hagyjuk azt a pár rühes pontot amit addig is szereztünk, meneküljünk. Szaga hasonló medvéjéhez, vagy inkább a farkaséhoz.. talán.

Ha netán hallunk fogcsikorgatást egy közeli bokorból, legyünk óvatosak, dobjuk el az íjjunkat, és meneküljünk, mert ez a fogcsikorgó hang nem azt jelentheti, hogy íjásztársunknak szorulása van és ott kínlódik, hanem a vérnyúl területére tévedhettünk.

Futááááás!

Ne!, hangsúlyozom ne próbáljuk meg vesszővel kipiszkálni, vagy megnézni, igen nagy bajunk származhat belőle. A természet csodállatos, az állatok túléllési programjának köszönhetően a legtöbb ragadozót kitűnő érzékekkel áldotta meg, jó szaglás, látás, stb.

A vérnyúlnál ez egészen más.

Képes a vaddisznó, fácán, sőt, még az őz hangjának utánzására is, hogy az óvatlan vadászt a bokorba becsalogatva, majd könnyedén intézhesse el.






Hát óvakodjunk tőle!

Névtelen írta...

Egy kissé megkésett, de remélhetőleg annál örömtelibb meglepit állítottunk össze nektek. Mindenkitől elnézést a pár napos csúszásért :-) de csak a gépelés fél évet vett igénybe. (Mármint az írások kibogozása).
http://www.geocities.com/alfoldmatt/vernyul.htm
Aki esetleg nem volt volna a síkvidéki Matton: Ezeket a feladatokat különböző ellenőrzőpontokon való áthaladáskor kapták a csapatok, és a bázisra való visszaérkezésig kellet minél kreatívabban megfogalmazniuk.

Sajnos két feladatlap név nélküli volt, ha valaki ráismer a saját költeményére jelezze!



Az írások kibogozásáért és a gépelésért köszönet Paksi Anikónak!





A IX. Alföld Matt

2-es számú menetközbeni feladata:

(Gyomaendrőd 2002. Október 25-27.)



Írj tudományos dolgozatot a vérnyúlról!





Csapat neve: VMG 11





Vérnyúl, mint az evolúció csodája:

A különleges fajt nemrég fedezték fel egy lakatlan szigeten, ahová feltételezhetően őseiket első telepesek hozták be. A növényi táplálékért folytatott erőteljes evolúciós harc miatt, egy hétköznapi ember számára furcsa és érthetetlen fejlődési lépést tettek meg. Az egykor szende növényevő nyulakból, vérszomjas fenevadak váltak. A hold ciklusai váltják ki a faj egyedeiből a különlegesen agresszív viselkedést, mely során minden élőlényre rátámadnak, megölik és megeszik. A kutatás mai állása szerint az agresszivitás nélkülözhetetlen a faj fennmaradásának szempontjából. Ezen állapot során a kannibalizmus csökken, és a nemi vágy megnő, valamint a táplálék egy részét a kicsik fejlődésére fordítják.



Csapat neve: ismeretlen





A Hortobágyi Kilec lyukú híd jellegzetes állata a vérnyúl. A népi hagyomány szerint Drakula gróf tenyészkísérleteinek remekeként fejlődött ki ez a nagy fülű, négylábú állat, melyet messziről meg lehet ismerni hatalmas agyarairól és vértől csöpögő bajszáról. Mivel nagysága egy házinyúl háromszorosa, egyes földutakon bolyongó példányaik alapos ijedelmet okoznak az emberek között.

A háta sötétszürke, hasa koszosfehér a lesben lapuló életmódja miatt. Növényeket csak desszertként fogyaszt 2-3 kg hús elfogyasztása után. Nem kíméli azokat a csigákat sem, amelyeket utoléri. Hatalmas karmait ilyenkor pálcikaként használja és kivágott fatörzseken üldögélve csemegézik.



Csapat neve: Vakhangyák





A vérnyúl (Lepus eurovérimus) hazánk egyetlen dúvadja.

Élete:

Kizárólag éjjel 0.00-0.05 perc között mozog, tehát mozgásigénye kielégíthetetlen ezáltal.

Fő tápláléka a vérrépa betakarító embere.

Mivel a betakarítás szezonális és a betakarító emberek mennyisége kevés így nagy a kannibalizmus.(?)

Szaporodása egyedülálló a véremlősök között.

Kizárólag miózissal történik rekombinációval a közepén. Október 27-én nekünk is volt alkalmunk gyönyörködni eme ritka jelenségben, amiért már megérte eljönni

Vérfarkassal keresztezve utódai gyakran szopurnyicában szenvednek.

Terjeszkedő faj, habár ember által fogyasztani nem szabad, mert aki fogyasztott a húsából, az vérnyúllá változik.

Mimikrénje : feltűnően jámbor állat. Tüzeléskor halogén zöld. És csak az emberre támad.


Csapat neve: Trox Zsiráf Club




A népnyelv „vér” előtéttel az emberekre is veszélyes állatokat jelöli meg. Tudvalevő, hogy a vérnyúl is ilyen, de ezek akkor támadnak emberre, ha nincs elég őz.

Évente tízszer ellik, de csak a legelvetemültebb nyúlfióka marad életben. Ezért kicsi a szaporodási rátája.





Csapat neve: Törtető tanerő



Latin nevén Lepus Anemicus. Kihalófélben levő állatfaj, fokozottan védett véres-vörös könyves. Nyomokban megtalálható az Alföld barlangjainak mélyén.

Mérete: mint egy rendes nyúl.

Színe: min egy rendes nyúlnak.

Esetenként fellelhető kockásfülű alfaja is, melyet kockás fülű nyúlként, azaz Lepus pepitusként ismerünk.

Kizárólag testnedvekkel táplálkozik. Párzás után a nőstény párját fölfalja így biztosítva a megfelelő mennyiségű tápanyagot a vemhesség idejére.

Rendkívül vérengző, veszélyes faj. Nem tud viselkedni, viselkedészavaros.

Ha véletlenül összefutsz vele, vérnaranccsal lekenyerezheted.



Csapat neve: Sárgabaracklekvárostenyerek



A vérnyúl áll A, B, AB, 0 típusú vércsoportokból.

A vérnyúl piros, szemei is pirosak.

A vérnyúl élete elég szomorú, mert tiszta vér. Bár akinek szüksége van vérre, az hívja a vérnyulat, és már ugrik is a kis véres. Ilyenkor boldog.

Szaporodása sokrétű. A vérnyúl mindenféle nyúllal tud szaporodni: legalább egyszer. Minden kis nyusziból vérnyuszi lesz – egy idő után. A vérnyúl mindenkivel szaporodik, akivel akar, de olyankor minden véres lesz.

A vérnyúl vérből van, meg nyúlból.

A viselkedése változó. Környezetéhez igazodik. Akár alvadt vérnyúllá is tud változni. A vérnyúl agresszív.

Különben is:

Vérnyuszinak vérben forog véres szeme,

Véres szőrét hűvös szél borzolja véresre,

Született ő borzasztó hosszan vajúdva több kicsi mellett,

Az egyik Ő lett, a vérnyuszika.

Ui.: A vérnyúlnak hosszú füle van, de mint tudjuk nem a nyúlnak nagy a füle, hanem a fülnek kicsi a nyula!



Csapat neve: Sakk-társaság





A vérnyúl őse az ősvérnyúl. I.e. 200. században háziasították. A vérmedvével együtt háziasították hasonló életmódja miatt. A vérmedvék és a vérnyulak életmódja szoros kapcsolatban van (ld. Háziasítás!) , ennek különböző élettani és biokémiai alapjai vannak. Ennek irodalma ma még kissé hiányos. Ismereteinket azóta a vérnyúlról megfigyelésekkel és tapasztalatok alapján szereztük meg.

Mi (Sakk-társaság) elég keveset tudunk róla. De azt tudjuk, hogy egy rendkívül szapora állat, viselkedése fura, és nem vérrel táplálkozik, mint ahogy azt a többi MATTOS ezt írta nektek. Nem. De ezzel, nem akarlak titeket untatni. Elég FÁRADTAK lehettek most, mikor e sorokat írjátok. Mi, a Sakk-társaság köszönjük, hogy egy ilyen túrát szerveztetek nekünk. Tetszett! Kitartást a javításhoz, üdv:

Sakk-társaság

Csapat neve: Púposszúnyoglárvák





A vérnyúl



Elterjedés: sosem tudhatod, hol bukkan fel…

Állománynagysága: 0,234 egyed/ha

Előfordulás: minden Vérmezőn, igazán gyakori Gyomaendrőd környékén.

Életkora: x év, hisz még nem tudták kimutatni azt, hogyan találkozhat egyetlen egyeddel több emberi generáció is.

Táplálkozása: vérszívó, de ünnepnapokon a vérnyuszi mama ínyencségeket sorakoztat fel férjura és kicsinyei számára. Zum Beispiel: rakott vakondtüdő spárgával, rántott cickányfarok krokettel vagy pácolt szarvaslábszár emberi agyvelővel tálalva.

Szaporodása: minden holdtöltekor keresi fel párját e célból, majd az action után 13 nap 3 óra 42 percre meglátják a napvilágot a kicsik. Az alomszám 12-14 fióka.

Viselkedés: Kettősség jellemzi, hisz, ha éhes akkor egy kegyetlen fenevad, ha jóllakott, akkor kedves plüss nyuszikhoz hasonlítanak. Rendkívüli képességeikkel elragadják azt, aki írni akar róluk, de belef….



Csapat neve: Pumukli



VÉRNYÚL- avagy a Pumukli doktori disszertációja.

Vérnyúl: tagolt jelentés szerint a vér azon elemei, melyek a vér keringésében nem akarnak részt venni, azaz nyuszik. Így jön a vérnyúl elnevezés. De ez még nem minden: a vér fehérvérsejtjei a bátorvér, a vörösvérsejtek pedig a vérnyulak. Szaporodásuk eltér az általános vörös vérsejtekétől, mivel saját magukat klónozzák. Így bármikor képesek szaporodni, mivel egymás után is képesek klónozási képességük gyakorlására. Életüket meghatározzák többek között a hemoglobinok, mert ha beépülnek a DNS osztódását szabályozó fragmentumokba, akkor képtelenek az osztódást kezdeményezni, így nem lesz vérnyúl. Tulajdonképpen mit is szeret csinálni ez a bizonyos „elem” ? Félni. Fél, és félelmében olyan rendesen végzi a dolgát, hogy le a kalappal előtte. A vérnyulak akadályozzák a fehérvérsejtek munkáját. De: segítik is egyben, mert akadályozzák a vírusok, baktériumok, s egyéb kórokozó anyagok szervezetbe való bejutását. Viszont így ők is elpusztulnak. Vérnyúl legnagyobb ellensége azonban mégsem ezek a baktériumok, vírusok, fertőző anyagok, hanem a vérfarkasok. Ezeket a vámpírok terjesztik, szájon át lélegeztetéssel.



Csapat neve: Pöcs



Tudományos körökben régóta visszatérő vitatéma a vérnyúl létezése. Mint az köztudott, a népi szájhagyomány számtalan és igen változatos formánban őrizte meg e talányos és rettegett apokrif szörnyalak időnkénti rejtélyes felbukkanását, fejlett intellektuális képességeit – morbid humorát például egyedülálló módon a magyar folklór emeli ki. Több évtizedes állhatatos munkája eredményeképpen a világon elsőként sikerült a géntechnika felhasználásával biológiai aktivitást mutató vérnyulat előállítania – laboratóriumi körülmények között – prof. Clõnaraswami Rabbitandram Taggórénak, az ismert indiai biológusnak.

Taggóré elébb a házinyúl és a gyötrőszúnyog keresztezésével próbálkozott, de a létrejött vérnyúl egyedek vízhez kötött szaporodásuk következtében egyszerűen megfulladtak.

Így aztán a házinyulakat a Dél-Amerikából importált vérszopó denevérekkel párosítva alakította ki emberi fogyasztásra alkalmas törzsállományát, szem előtt tartva mozgása fehérjedús élelmiszerekben való szűkösségét.

A természetes körülmények között élő vérnyúl életéről, szokásairól – rejtőzködő életmódja miatt – vajmi keveset tudunk.

Táplálkozása és agresszív viselkedése tekintetében azonban a vérmedvével (ursus sanguinieus) illetve a vérfarkassal (lapus sanguinieus) mutat közelebbi rokonságot. A vérnyulat apró, de erőteljes testalkatáról, vad, „szúrós” tekintetéről, és átható, kellemetlen szagáról ismerhetjük fel.

Végezetül felhívjuk a figyelmet a tudományos világ felelősségére a lakosság helyes tájékoztatásával kapcsolatban. Az emberiségnek ismernie kell a vérnyulakkal szembeni viselkedési szabályokat, mindenképpen kerülnie kell a közvetlen konfrontációt, hiszen a vérnyúl mint jelenség amennyire randa, annyira büdös.



Csapat neve: Alakos elemek



A vérnyúl a házi nyúl közeli rokona. Két alfaját különböztetjük meg; a vérvételhez használt kísérleti nyulakat, és a méltán híres Gyaloggalopp című alkotásból ismert barlangőrző vadnyulakat. Életük célja igen különböző, még az előző az egyetemi hallgatók okulását, a második szórakozásukat szolgálja. A laboratóriumi nyúl képes az ivaros szaporodásra, de nyugodt vérmérséklete miatt nem a házinyúltól megszokott szaporaságban teszi. A vadnyúl gondos genetikai munka eredménye, ezért szaporítása csak laboratóriumi körülmények között megoldható.



A laboratóriumi nyúl igen nyugodtan tűri sorsát, talán azt hiszi, ha halottnak teszi magát, megússza a vérvételt. A vadnyúl ezzel szemben ölésre lett kiképezve, az első mozdulatra támad. Mivel célja a szórakoztatás, nem kis egoizmussal van megáldva. Egyetlen ellensége a világító tölcsér gomba.



Csapat neve: Pettyes begre



A vérnyúl üregi rokonához hasonlóan lyukban él. Ritka veszélyes és agresszív állat. Az ifjú, fiatal vérnyulacskák ellentétben többi rokonával, már szőrösen jönnek a világra, és azonnal születésük után támadóképesek. Természetes élőhelye a vágóhidak környéki kotorékok, valamint a nagyobb nemzeti parkok. Szaporodni az emberhez hasonlóan imád, a véren kívül más nem is érdekli.

Erről van is egy régi mondás. Bxxxxk mint a vérnyúl. Legfőképpen rá.



Csapat neve: Néhány srác



Ismeretlen Bestia tartja rettegésben Gyomaendrődöt és a környékbeli tanyavilágot. Kovács Jánosné Jókai út 27. sz alatti lakos még nem sejtette, hogy ezen a napon még nagyot fordul az élete. Julika éppen a paprika földön kapált, amikor a bestia megtámadta. Az eset olyan hirtelenséggel zajlott le, hogy Julika a meglepetés első sokk hullámából feleszmélve csak arra emlékezett, hogy egy nagy fülű, nagy fogú, szőrös állat véres szájjal vágtat (?) túl a paprika földön. És csak annyit tudott bizonyossággal állítani, hogy ezúttal nem a szomszéd Palika vót.

A vadőr és a vadőrmester megerősítette stábunkat abban, hogy talált fog és a lábnyomok eddig ismeretlen élőlénytől származnak.

A szemtanúk állítása szerint a bestia leginkább egy hormonzavaros nyúlra hasonlít.

Az eset kivizsgálására és a helyiek megnyugtatására a gödöllői vadbiológiai tanszék munkatársai érkeztek a helyszínre.

Mind az ország közvéleménye, mind a tudós csoport megdöbbenve áll az eset előtt.

Dr. Csányi Sándor kérdésünkre elmondta, hogy bízik a helyiek által csak vérnyúlként emlegetett Rém befogásában, illetve taxonómiai meghatározásában.





Csapat neve: Mocsári csámcsogók





Gerincesek törzse, rágcsálók családja, vérszívók rendje

Teliholdkor rátámad a magányos utazókra. Fő tápláléka a vérnarancs. Erdőn, mezőn megél. Szaporodása átváltozással történik.

Magányos embert látva vérszemet kap, igen veszélyes növényfaj.





Csapat neve: HOMOKFUTÓK



A vérnyúl



A vérnyúl az emlősök osztályába és vérszopók családjába tartozik. Az egész világon előforduló, sőt elterjedt faj.

Ez a kis méretű emlős, éjszakai életmódot folytat. Élőhelye szinte mindenhol megtalálható. Jellemző erre az agresszív kis jószágra, hogy ahova egyszer betelepedett, onnan többé nem, vagy csak nagyon nehezen lehet elüldözni.

Tápláléka a vér, amit tökmindegy, hogy kitől, vagy mitől származik, csak vér legyen. Táplálékszerzésére jellemző, hogy éjnek évadján a kiszemelt áldozatot meglesi, majd egy váratlan pillanatban lecsap, és megragadja áldozatát a nyakánál, ezután vérét veszi.

A vérnyúl számára éppoly fontos a párválasztás, mint nálunk embereknél. Általában monogám állatok. Szaporodásuk erősen szezonalitást mutat. A párválasztás folyamata és az udvarlás már februárban elkezdődik. Majd március végén, április elején megtörténik maga az aktus, ami igen rövid időt vesz igénybe (baknyúl szindróma). A vemhességi idő 3 hónap, melynek végén 1-3 kölyök jön a világra. A kölykök két hónapon keresztül csak anyjuk tejével táplálkoznak. Két hónapos koruk után anyjukkal járnak vadászni, mert nagyon hosszú időt vesz igénybe a zsákmányszerzés tanulása. Amikor a kicsinyek már megállnak a „saját lábukon”, anyjuk akkor engedi őket útjukra. Következő év tavaszán már ők választanak párt evvel fenntartva e faj létszámát.





Csapat neve: HEGYFALTIPRÓK





A vérnyúl egy mikroszkópikus kórokozó, melynek mikroszkópikus képe playboy nyuszira hasonlít. Haemogén(?) úton szaporodik élősködő módjára. A fiatalkori alakjait micronyullusz albus-nak nevezik. Leginkább humán patogén formában található meg. Agyi szövetből mutatható ki, ő felelős a tipikus lila köd szindrómáért.

Gyógykezelése ezidáig nem lehetséges, de a kutatás középpontjában áll.





Csapat neve: Fanatikus Lemingek





A XII. század rettenthetetlen, egyedülálló, legyőzhetetlen fenevada volt a vérnyúl. Az emberek csak úgy hívták, a Fenevad. Senki nem mert vele szembeszállni. Ugyanis az a hír járja róla, hogy olyan „édesen” néz ki, mint egy ártatlan fehér nyuszi – akit a gazdasszonyok a sütőben szoktak megsütni, de ha valaki a közelébe mer menni, azt egyből megöli. Állítólag, de ezt is csak néphagyományból tudjuk – ami szájról szájra terjed – hogyha kinyitja apró száját 4 db hatalmas agyar-metszőfog kibukkan rajta, és úgy rátapad az ember nyakára, hogy a fenevad csak a fejjel együtt távozik. Még szerencse, hogy nem tud szaporodni, és így csak egy van belőle, és csak a szent gránittal lehet elpusztítani, ami nem 2 és nem is 4 vagy 5 másodperc alatt robban fel, ha kihúzzuk a pöckét, hanem 3 másodperc alatt. De ez még senkinek sem sikerült, lehet, hogy nem is létezik?!







Csapat neve: ETK- csoport





A vérnyúl rendkívül agresszív, arrogáns, visszatetszést és félelmet keltő állat. Főleg éjszaka esőben és jéghideg szélben támad a Dévaványa környéki pusztákon csámborgó MATT-versenyzőkre. Iszonyú vad támadását követően a csapat moralitását megbontva, megsemmisítő csapást mér előre kiszemelt áldozataira. Ennek hatására a csapat tagjai fejvesztve menekülnek a helyszínről. A vérnyúl osztódással (meiózissal) szaporodik, a kisnyulak nevelési időszaka főleg az áprilisi és az októberi időszakra korlátozódik, ugyanis ilyenkor tudja kiegészíteni a kölykök fokozott zsákmányszükségletét (MATT-versenyzők).







Csapat neve: Csigavér





Ebben az írásban a vérnyúlról fogunk írni:

Ha hiszitek, ha nem a vérnyúl egy madár. Gyors röptű, mindig éhes, kedvence a cseresznye. Hogy miért hívják így?…Hát azt nem tudni, de nem is ez volt a kérdés lényege. Talán azért, mert vérátömlesztéssel szaporodik, azaz az emberekből szívott vér útján kerül a sperma a lány madár tojásába. Ja, mert hogy csak a fiú madár szív vért, ellentétben a szúnyogokkal, amelyek esetében a lány szúnyog szívja az ember vérét, nem pedig a fiú. A vérnyúl kereskedelmi termék, xxxx célokkal készülő műanyag és műszőr ötvözetéből. A TV reklámok előkészítéséhez végy egy db kis vérnyulat, tedd a sütőbe, pörköld le a szőrét, majd húzd rá egy szikére. A reklám után a termék újra hasznosítható, megfelelő fűtő ember segítségével újra telepíthető a természetben. Igaz, ez utóbbi nem lesz soha teljes értékű része a természetnek, de szolgálja az emberi civilizációt.





Csapat neve: Coccinella Septempunctata



A vérnyúl eredete egészen a honfoglalásig nyúlik vissza. Egészen pontosan az Etelközben történt vérszerződésig. Őseink tehát a vérszerződés közben pillantották meg -> innen a név első tagja -> és mivel számukra teljesen new volt ez az állat lógó füle miatt nyúlnak vagy „newl”- nak nevezték el, és magukkal hozták.

Hazánkban azóta őshonos.

Külleme: fülei lógók, szőrszíne rőtvörös, a kicsinyeké vérpiros születéskor. Gyorsan nő, hízékony, marmagassága a nőstények 35 cm, a hímeknél 45 cm. Ivarérettségét rendkívül gyorsan eléri, ám a hímek néha terméketlenek lehetnek. Ha szaporodik, azt gyorsan teszi (-> innen a hasonlat J)

Zárt körülmények között gyakran agresszív lehet, de házi tenyésztésben nagy eredményeket produkál.

Életkora max. 3 év lehet, húsa eddig a legélvezhetőbb, később a tápértéke csökken, zsírosodhat, faggyúsodhat. Díszállatnak is kiváló lehet, de sajnos kevesen ismerik és termete miatt félnek tőle. Többi nyúl rokonával hasonlóan ő is szereti az üregeket, rendkívül gyorsan tud futni vész esetén. A cerhotrófia(?) rá is jellemző, bár titkolja.