2005. július 11., hétfő

Szociohekk a Kempinskinél

A Homár éppen a Kempinski-szálló Deák Ferenc utcára nézõ teraszán sörözött, mikor kocsányon lógó szeme megakadt a szemközti, jelenleg üresen álló régiségkereskedés kirakatán levõ, kb. 1,5x1,5 méretû szövegmezõn. Ez vala kiírva majdnem hibátlan ánglius nyelven:

"Lakás mindenkinek. Budapest turistainformáció. Számos magán, köz- és üzleti ingatlan üres. Csak lakásból 70.000 áll kihasználatlanul. A legújabb számítások szerint legalább 8000 hajléktalan él az utcán vagy a hajléktalanszállókon. Országosan több mint 30000-re tehetõ a számuk. A Kormány (helyi önkormányzat?) és magánbefektetõk egyesítették erõiket, hogy különbözõ szociális kezdeményezésekkel megpróbáljanak humánusabb életlehetõséget biztosítani ennek a csoportnak. Részletek a www.budapest.hu oldalon.

A Lakás Mindenkinek az egyik ilyen kezdeményezés. Az üres irodák, és ehhez hasonló üzlethelységek lakhatóvá lesznek alakítva. A Társadalmi Egyenlõség Minisztériumának döntése értelmében 2006-ig kell ezeket az intézkedéseket meghozni, ezáltal 90 százalékkal csökkentve a hajléktalanok számát."

Ollónkból kiesett az égõ Marlboro, annyira megkavarodott szociálisan érzékeny lelkünk. Megszállták Magyarországot a hollandok? Esetleg a svédek próbálkoznak birodalomépítéssel a Balkánon? Netalántán Kormányunk és Vállalkozóink túlkokszolták magukat és egy emberként elérzékenyültek? Háromszoros hiphiphurrá! Némi tûnõdés után lelkesedésünk lelohadt, hogy közérzetrontó kételyeinknek adjon helyet.

Hajléktalanszálló Budapest turisztikai övezetében, a Kempinski tõszomszédságában? Ugyanmá! 2006-ig megoldjuk a hajléktalan-problémát, miközben csak Budapesten tízezres nagyságrendben élnek emberek albérletben? Nane, kéremszépen, nem estünk a forró vízbe! Ministry of Social Equality? Errõl még a Google sem hallott! Ráadásképpen a budapestportál semmiféle infót nem tartalmaz ezen ügyben. Kételyeink egekké nõttek, átlépni rajtuk nem tudok, úgyhogy íme legújabb összeesküvés-elméletünk:

A gaz anarchisták provokációjával állunk szemben! Rendõrség, rendõrség!

(homar .hu)

Nincsenek megjegyzések: